ΆρθραΣτις εκλογές τις 25ης Μαΐου μας είπατε πως πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα στην αποκατάσταση αδικιών, πιο γρήγορα στη μείωση φόρων πιο γρήγορα στην έξοδο από την κρίση.

Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα απέτυχε. Θυμίζω τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Τρεις κάλπες, μία ψήφος. 25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουνε ». Η προσπάθεια να πάει η χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές ακυρώθηκε. Η προσπάθεια για να προκληθεί ακυβερνησία ευτυχώς έπεσε στο κενό.

Και μπορεί η ΝΔ να έχασε ψήφους, όμως και η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε ψήφους. Και μπορεί για την κυβέρνηση που εφαρμόζει ένα δύσκολο, για τους πολίτες πρόγραμμα, να είναι φυσιολογική εξέλιξη, για την αξιωματική αντιπολίτευση που συναναστρέφεται και με τους εργάτες και με τα αφεντικά και τάζει στους πάντες τα πάντα δεν είναι φυσιολογικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ταβάνι. Σε μια εκ των πραγμάτων πιο χαλαρή εκλογική διαδικασία έχασε ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2012 αλλά δυστυχώς απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας που ο λαός δεν του έδωσε.

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, αυτό ήταν το σύνθημα της παράταξης και του Πρωθυπουργού και αυτό είναι που προέχει για το καλό της πατρίδας. Η σταθερότητα έχει να κάνει με την έξοδο από την κρίση. Έχει να κάνει έχει να κάνει με την αποκατάσταση αδικιών. Έχει να κάνει με την καταπολέμηση της ανεργίας που μέχρι το 2018 θα έχει πέσει κατά 10%.

Βασική στόχευση όλως μας, αλλά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αναλογιζόμενοι την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, είναι η προστασία των αδύναμων, η μείωση φόρων στις επιχειρήσεις αλλά και στα φυσικά πρόσωπα. Το έχω ξαναπεί, το έχω ξαναγράψει και θα το τονίζω συνεχώς, η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει τις αδικίες στην αστική περιουσία. Υπάρχει ο σχεδιασμός και θα υλοποιηθεί άμεσα.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα αποκατασταθούν αδικίες στο φορολογικό σύστημα και θα διευκολυνθούν οι πολίτες που με τις θυσίες τους συνέβαλαν στην εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας και γλίτωσαν την Ελλάδα από τη χρεωκοπία.

Η Ελλάδα τραβάει μπροστά, πρέπει να ξεριζώσουμε τη μιζέρια και την απαισιοδοξία και να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας γιατί αν το κάνουμε είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε. Ο τουρισμός σαρώνει για ακόμη μία χρονιά, ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφτασε στα επίπεδα του 2008, τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά.

Οι πολίτες δικαιολογημένα είναι δύσπιστοι έρχονται όμως καλύτερες μέρες για όλους. Και το μυστικό για να το πετύχουμε αυτό είναι ένα: σκληρή δουλειά.