ΆρθραΕίναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος την σκέψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλα τα επιχειρήματα του έχουν καταρρεύσει.

Προτάσεις δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα και ό,τι ο ίδιος και η ομάδα του υποστηρίζουν πως είναι προτάσεις, αποτελεί τον τέλειο δρόμο για την καταστροφή.

Όχι το μνημόνιο δεν τελείωσε, αλλά τελειώνει.

Όχι δεν λύθηκαν μονομιάς τα προβλήματα, αλλά έχουν μπει σε έναν δρόμο.

Όχι δεν θα πλουτίσουν ξαφνικά όλοι οι Έλληνες με τη διανομή του πλεονάσματος, αλλά είναι μια αρχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του κυρίου Τσίπρα είναι ότι η χώρα δεν καταστράφηκε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο αρχηγός του, εμφανίζεται έτοιμος να διαχειριστεί την καταστροφή, γιατί εκεί επέλεξε να επενδύσει. Τους είναι αδύνατο να επενδύσουν στην προοπτική, τους είναι αδύνατο να επενδύσουν στη συνεργασία, τους είναι αδύνατο να επενδύσουν στο καλό για τη χώρα. Φυσικά και δεν εννοώ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να λέει ναι στις κυβερνητικές προτάσεις, αντίθετα πρέπει να ασκεί γόνιμη κριτική και να καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και γόνιμη κριτική δεν κάνει και προτάσεις δεν καταθέτει, αντιθέτως πέφτει έξω συνεχώς και προσπαθεί να επικοινωνήσει την αποτυχία του στις προβλέψεις ως κάποιου είδους επιτυχία. Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλο κόμμα σε όλη την Ευρώπη που προσπαθεί να πείσει πως η αδυναμία του να προβλέψει το οτιδήποτε αποτελεί πρόταση και πρόγραμμα.

Είχαν κουράσει την ελληνική κοινωνία, πως πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται να υπάρξει. Είχαν επενδύσει στο ότι η τρόικα θα διέγραφε το πλεόνασμα. Επενδύουν συχεχώς στην καταστροφή και όταν η καταστροφή για την οποία καλούν το λαό να μπει στα καταφύγια δεν έρχεται, κάνουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Δεν έχουν να πουν ούτε ένα «συγνώμη κάναμε λάθος». Και ευτυχώς για τη χώρα, ούτε η καταστροφή κάνει το χατίρι στον κύριο Τσίπρα.

Και τώρα ο κος Τσίπρας αφού έχει αποτύχει σε όλα, καλεί τους βουλευτές της συμπολίτευσης να επενδύσουν εκείνοι στην καταστροφή και να του δώσουν μια έξοδο κινδύνου. Το επιχείρησε και εχθές στη βουλή με την πρόταση μομφής αλλά απέτυχε παταγωδώς και πάλι.

Όχι, κύριε Τσίπρα θα γευτείτε το πικρό ποτήρι της ήττας σας σε όλα τα επίπεδα σταγόνα –σταγόνα.

Καλή σας νύχτα κύριε Τσίπρα! Η Ελλάδα τραβάει μπροστά.