Άρθρα«Η  εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, συνέδραμε και συνδράμει αποφασιστικά στην προσπάθεια της χώρας για μία νέα αρχή».

Έχουν περάσει μερικά μόλις εικοσιτετράωρα από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, στις οποίες τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας του λόγου και  της έκφρασης.

Το τραγικό αυτό γεγονός μπορεί να συνέβη σε γαλλικό έδαφος, αλλά δεν αφορά μόνο τη Γαλλία και τους Γάλλους πολίτες. Αφορά όλη την Ευρώπη, όλο το Δυτικό κόσμο, όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.  Κάθε σύγχρονη, ευνομούμενη πολιτεία καλείται να προσφέρει στους πολίτες της τη δυνατότητα να ζουν και να ευημερούν ελεύθεροι από εσωτερικές ή και εξωτερικές απειλές και κινδύνους, όπως διαμορφώνονται μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Εστιάζοντας στην  προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από μία βαθιά οικονομική κρίση, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η ασφάλεια συνέδραμε και συνδράμει αποφασιστικά. Κατά κοινή παραδοχή η χώρα μας τα τελευταία δυόμισι χρόνια και παρά τις γνωστές οικονομικές δυσκολίες που πέρασε, όχι μόνο κατάφερε να διατηρηθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά το σημαντικότερο διατήρησε την κοινωνική ειρήνη, λειτουργώντας ως ένας διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα αναγνωρίζει, επιδιώκει και στηρίζει τη διεθνή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας. Τους τελευταίους μήνες του 2014 με επισκέψεις και συνεχείς επαφές με ανώτατους Αξιωματούχους των Υπηρεσιών Ασφαλείας στις ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ προχωρήσαμε στην εμβάθυνση της συνεργασίας με άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

Στον τομέα ευθύνης μου οφείλω να εξάρω το έργο των Αστυνομικών Αρχών που συστηματικά, με επιμονή και υπομονή, έφεραν αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και της τρομοκρατίας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού. Ειδικά επίσης να επισημάνω ότι με την αποτροπή δύο σημαντικών τρομοκρατικών κτυπημάτων σε συμβολικούς στόχους, χάλασαν τα σχέδια αποσταθεροποίησης της πατρίδας σε μία τόσο ευαίσθητη περίοδο.

Για όλους εμάς, λοιπόν, η ασφάλεια σημαίνει πολιτική και οικονομική σταθερότητα και αποτελεί βασική προϋπόθεση για να δομήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Έχουμε αρκετά παραδείγματα, θα επικαλεστώ μόνο τους 21 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, κάτι που οφείλεται και στο ότι διεθνή κοινότητα εκτιμά ότι είμαστε μία ασφαλής χώρα.

Με πυξίδα λοιπόν την ασφάλεια και τη σταθερότητα θέτουμε τις βάσεις για πραγματική και υγιής ανάπτυξη. Αναζητούμε προοπτικές βελτίωσης με στέρεες βάσεις για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Βασίλης Κικίλιας , υπ.Βουλευτής Α΄Αθηνών