ΆρθραΕίναι ώρα για έντιμες προγραμματικές συνεργασίες

Καθώς η απόσταση από την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου συρρικνώνεται και τα επιχειρήματα προς την άγραν ψήφων των πολιτών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται αιθεροβάμονα, βλέπω να υιοθετείται η “μομφή” προς τη Νέα Δημοκρατία περί μη υπάρξεως “αφηγήματος”.
Υποθέτω, ότι η λέξη μας χαϊδεύει ωραία τα αυτιά, αλλά η προσφυγή στο λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας θα έκανε εκείνους που τη χρησιμοποιούν, κατά κόρον και εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας, να ξανασκεφτούν αν μόνη η χρήση της καταλύει την επιχειρηματολογία τους. Αφήγημα, λοιπόν, είναι η έκθεση ή η εξιστόρηση πραγματικών ή φανταστικών γεγονότων, στον γραπτό συνήθως λόγο.
Μετά την οκτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου το αφήγημά του, όπως ξετυλίχθηκε πέρυσι, ίδια εποχή, στην Θεσσαλονίκη, παίρνοντας το βαρύγδουπο όνομα ”πρόγραμμα” αποδείχθηκε εξιστόρηση φανταστικών “γεγονότων”, που όχι μόνον κατά την διακυβέρνηση δεν έλαβαν σάρκα και οστά, αλλά έσπρωξαν την Ελλάδα όλο και πιο δυνατά προς το grexit, απορώ για την έλλειψη δημιουργικής φαντασίας των αριστερών αρθρογράφων που επιζητούν “αφήγημα” από τη Νέα Δημοκρατία και η δήθεν έλλειψή του παρατίθεται ως μομφή.
Αυτή την κρίσιμη ώρα, όπου οι πολίτες μουδιασμένοι, παρακολουθούν τον κ. Τσίπρα να προτάσσει ως εμπειρία την οικονομική καταστροφή που επέφερε και ως νέο αριστερό αφήγημα την νεκρανάσταση των υπεσχημένων με νέες υποσχέσεις, η Νέα Δημοκρατία, κόμμα με παράδοση στον κεντροδεξιό χώρο από συστάσεως της, με στέρεες αρχές για την επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης, με εμπειρία διοίκησης και ανάληψη πολιτικού ρίσκου, ζυγίζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, έχει αφήγημα εφικτό, ασφαλές και διάφανο, που εδράζεται στον ρεαλισμό, στην ειλικρίνεια, στην αποτελεσματικότητα που απαιτούν οι τωρινές συγκυρίες.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έχει ανάγκη να υποσχεθεί γεφύρια όπου δεν τρέχουν ποτάμια. Το κάνει καλά ο κ. Τσίπρας. Γιατί να του πάρει την μπουκιά από το στόμα; Αν το σκίσιμο του Μνημονίου, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τα 751 ευρώ κατώτατος μισθός, η 13η σύνταξη, η επίδειξη διεθνιστικής “ευαισθησίας” προς τους παράτυπους μετανάστες με το άνοιγμα των συνόρων μας, ο τσαμπουκάς προς τους εταίρους και η διεθνής γελοιοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, η συστηματική αποφυγή τους πρέπει να είναι το αφήγημα των άλλων κομμάτων σ’ αυτή την αναμέτρηση. Όχι έωλες υποσχέσεις. Είναι η ώρα για δημιουργικές, έντιμες προγραμματικές συνεργασίες, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καθημαγμένους οικονομικά πολίτες.
Εμείς μπορούμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη νέα εποχή, γιατί με σταθερές συμμαχίες έχουμε κτίσει πολυετείς γέφυρες με την Ευρώπη
Εμείς μπορούμε, γιατί δεν υπάρχει ανάγκη να υποσχεθούμε τίποτε που δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε.
Εμείς μπορούμε, γιατί τα ανοίγματα συνεργασίας για την προκοπή της Ελλάδας και την ευημερία των Ελλήνων προς τους άλλους πολιτικούς χώρους – και επί Κ. Καραμανλή και επί Αντ. Σαμαρά- έχουν την δική τους θετική ιστορία.
Εμείς μπορούμε, γιατί δεν χρειαζόμαστε αφήγημα για να υφαρπάξουμε την ψήφο των πολιτών. Θα δουλέψουμε σκληρά, ομόψυχα, με πολιτική εντιμότητα, κουλτούρα εθνικής συνεννόησης και ανθρωπισμό για να μην καταστραφούν οι κόποι όλων μας, από το 2009 ως σήμερα.
Ο χρόνος αποδείχθηκε η μεγαλύτερη σπατάλη της διακυβέρνησης Τσίπρα. Η άγνοια κινδύνου και διοίκησης extremesports. Το αφήγημα της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης θα το πληρώσουμε με 90 δισεκατομμύρια. Πολύ ακριβό αφήγημα για να το επαναλάβουμε.