Άρθρα 

Η μεσαία τάξη στο επίκεντρο

 

 

Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι συνέδριο θέσεων και αρχών, ανοικτό στην κοινωνία, με ουσιαστικό στοιχείο του την διευρυμένη συμμετοχή των πολιτών.

 

Πρωτίστως, είναι ένα συνέδριο για τη μεσαία τάξη της Ελλάδας.

 

“Μια ισχυρή μεσαία τάξη είναι προϋπόθεση για την επιβίωση της Δημοκρατίας”, έλεγε ο Αριστοτέλης. Σε μια κοινωνία όπου δικηγόροι, επιτηδευματίες, μηχανικοί, έμποροι, ιατροί και επιχειρηματίες στήνονται στις ουρές του ΟΑΕΔ, κανείς δεν μπορεί να μιλάει για ζώσα μεσαία τάξη.

 

Τουναντίον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνειδητά υπερφορολογεί και διαλύει τα μεσαία στρώματα.

 

Εμείς επικεντρωνόμαστε στη μεσαία τάξη, τους "νοικοκυραίους",  είτε εργάζονται με υπαλληλική σχέση, είτε ως επιχειρηματίες ή επαγγελματίες. Μιλάμε για όλους εκείνους που επιδιώκουν την ευημερία τους, μια ζωή μακριά από την επιδεικτική σπατάλη, αλλά ταυτόχρονα δίχως ανέχεια.  Η μεσαία τάξη πρέπει να είναι η πολυπληθέστερη και δυναμικότερη, ως αυτή που παραδοσιακά είναι η λιγότερη εξαρτημένη από την κεντρική εξουσία. Για αυτό και στρατηγική στόχευση του κ. Τσίπρα είναι η φτωχοποίησή της, η προλεταριοποίησής της, η τελική η εξάλειψή της. Αυτή η κυβέρνηση εξοντώνει ό,τι δεν ελέγχει πολιτικά. Είναι μια εκδικητική εξουσία. 

 

Η Νέα Δημοκρατία έχει ως βασική της αποστολή να ξαναφτιάξει τη μεσαία τάξη της χώρας.

 

Να την καταστήσει και πάλι ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, ικανή να δημιουργεί πλούτο για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει με “επιδοματικές” λογικές που μετατρέπουν το πιο δυναμικό τμήμα της κοινωνίας σε επαίτη.

 

Χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση του φορολογικού βάρους της μεσαίας τάξης και βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ώστε το εργατικό δυναμικό να προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα. Εντέλει, χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική οικονομία για τη μεσαία τάξη.

 

Ώστε οι υπήκοοι του σήμερα να γίνουν ξανά πολίτες και οι αποκλεισμένοι ξανά συμμέτοχοι.