ΆρθραΟι Έλληνες δικαιούνται απαντήσεις για το προσφυγικό

Το μεταναστευτικό ζήτημα έχει κλονίσει την συνοχή της Ευρώπης, πολύ πιο έντονα από την οικονομική κρίση. Σήμερα, είναι θλιβερή η διαπίστωση, ότι καθοριστικό μερίδιο ευθύνης έχει μια ελληνική κυβέρνηση, αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

 

Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι φωνασκίες των δήθεν “προοδευτικών” για τις “απάνθρωπες συνθήκες στην Αμυγδαλεζα” το 2014, όταν είχα την ευθύνη της μεταναστευτικής πολιτικής ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Οι ίδιοι τώρα σιωπούν μπροστά στην αθλιότητα των δεκάδων hot spots σε όλη τη χώρα. 

 

Η ντροπή της Μόριας κάνει δυστυχώς την Αμυγδελέζα να μοιάζει πεντάστερο ξενοδοχείο. Αλήθεια, πού έχουν πάει τα 1,6 δις που διαχειρίστηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού; 

Μια εικόνα του καταυλισμού είναι αρκετή για να αποτυπώσει τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, την περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και τα καθημερινά περιστατικά έντονης βίας, την ανθρώπινη εξαθλίωση. 

Ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την κυβέρνηση η οποία με τη σειρά της οφείλει να δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις. 

 

Στους 10 μήνες που διετέλεσα Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσα 43 ερωτήσεις στη Βουλή. Το περιεχόμενο των ερωτήσεων ήταν ανθρωπιστικό (προστασία ασυνόδευτων παιδιών), λειτουργικό (υπηρεσίες ασύλου),  οικονομικό (διαγωνισμοί σίτισης). Η μόνιμη επωδός των αρμόδιων υπουργών και συγκεκριμένα των κ. Σκουρλέτη, Τόσκα, Μουζάλα, ήταν πως “όλα βαίνουν καλώς”. Κανείς τους τώρα δεν είναι βέβαια στην κυβέρνηση. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, απέφευγε συστηματικά να απαντήσει. 

 

Η Ειδομένη, το Ελληνικό, ο Πειραιάς, η Σάμο, η Χίος, η Κως η Λέρος και βέβαια η Μόρια, αποδεικνύουν την διαχρονική ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Άλλωστε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την με την καταστρεπτική πολιτική των “ανοικτών συνόρων”, φέρει τεράστια ευθύνη. Οι Έλληνες την πληρώνουν σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο. Η Αθήνα είναι πλέον μια πόλη με γειτονιές γκέτο, όπου κυριαρχεί η ανασφάλεια και η παραβατικότητα. 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να απαντήσει με στοιχεία για το τι απέγιναν τα 1,6 δις που η Ε.Ε. μας έδωσε για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Όπως επίσης σε ποιον λογοδοτούν οι ανεξέλεγκτες ΜΚΟ και οι πάσης φύσεως “διακινητές προσφύγων”.

Ο ελληνικός λαός που γενναία, φιλόξενα και με περίσσευμα ψυχής φιλοξένησε χιλιάδες συνανθρώπους μας, αξίζει το θαυμασμό και το σεβασμό όλου του κόσμου. 

 

Αυτός ο λαός ζητάει και δικαιούται απαντήσεις.