ΆρθραΝαυάγιο ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγαίο

Το δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής διαφημίστηκε υπέρ το δέον, από τους κ.κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Κατρούγκαλο, όσων δηλαδή έχουν διατελέσει Υπουργοί Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Χωρίς σχεδιασμό, στρατηγική και πυξίδα, τα δρομολόγια προς Τεχεράνη, Μόσχα, Αγκυρα, Βερολίνο, Ουάσιγκτον, έγιναν Κολιάτσου-Παγκράτι, με φυσικό επακόλουθο απανωτές εθνικές ήττες. 
Όταν η έπαρση και η ημιμάθεια συναντούν την καταπάτηση των εθνικών γραμμών, τότε τα λάθη στην εξωτερική πολιτική κοστίζουν διπλά και σπάνια μπορούν να διορθωθούν εκ των υστέρων. 
Στη γειτονιά των Βαλκανίων - τη λεγόμενη πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης - και με την Τουρκία, τη γείτονά μας εξ’ Ανατολών, σε ημιμόνιμη εσωτερική κρίση, το μόνο που έχει να επιδείξει ο κ. Τσίπρας είναι δύο ήττες. 
Τη Συμφωνία των Πρεσπών που έδωσε μακεδονική εθνότητα, γλώσσα και ταυτότητα στους Σκοπιανούς και το φιάσκο της ανταλλαγής επισκέψεων με τον κ. Ερντογάν με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που κοντεύουν να...νομιμοποιήσουν την αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας. 
Δύο ήττες με ανυπολόγιστες συνέπειες, που φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα, ο οποίος με την πολιτική των “ανοικτών συνόρων” άφησε να περάσουν από την Ελλάδα 1 εκατομμύριο μετανάστες, προκαλώντας μια τεράστια μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη. 
Ενώ λοιπόν το Αιγαίο γινόταν τρυπητήρι από τις καθημερινες εναέριες παραβιάσεις , τους εμβολισμους σκαφών του Λιμενικού μας και τη σύλληψη και φυλάκιση 2 στρατιωτικών μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιδόταν σε ένα παζάρι μυστικής διπλωματίας, υπονομεύοντας το εθνικό συμφέρον και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.   
Ο κ. Τσίπρας κρατάει μέχρι και σήμερα κρυφή την ατζέντα των συνομιλιών του με τον κ. Ερντογάν, για τα ενεργειακά, την Κύπρο και το Αιγαίο. Το μόνο που μας έχει πει, είναι ότι θα τα λύσει όλα όπως το Σκοπιανό. Θεός φυλάξοι...

Όσο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη, παραμένουν κενό γράμμα, με τις παραβιάσεις και την τουρκική προκλητικότητα να βρίσκονται στο ζενίθ. Πόσο πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να το αντέξει η χώρα, όταν 1 τουρκικό κατασκοπευτικό drone πάνω από το Αιγαίο κοστίζει 5$ την ώρα και 2 ελληνικά F-16 για να το αναχαιτίσουν κοστίζουν 60.000 $ την ώρα;
Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την- σύμμαχο στο NATO -Τουρκία στο Αιγαίο αλλά και στη ΝΑ λεκάνη της Μεσογείου;
Ποιες οι προετοιμασίες για ένα ενδεχόμενο θερμό καλοκαίρι με τους γείτονές μας;

Η Νέα Δημοκρατία άσκησε και ασκεί υπεύθυνη πολιτική στα εθνικά θέματα και απέδειξε ότι διακατέχεται από γνήσιο πατριωτισμό και βάζει την Ελλάδα πάνω από κόμματα και παρατάξεις. 
Το απέδειξε με τη στάση της εντός και εκτός Βουλής.
Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το κατάλαβαν ή δεν το θέλουν. 
Τους καλούμε, τώρα που φεύγουν, να μη ζημιώσουν περαιτέρω τη χώρα.