Συνεντεύξεις
Που, κατά τη εκτίμηση σας, θα κριθεί αυτή η εκλογική μάχη;

Στην συνειδητοποίηση του τι Ελλάδα θέλουμε. Θέλουμε μια Ελλάδα που ατενίζει το Αύριο με σιγουριά και πίστη ή μια Ελλάδα που κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Μια Ελλάδα που γυρίζει σελίδα και αφήνει πίσω της μνημόνια και πτωχεύσεις και μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου ή μια Ελλάδα που πισωγυρίζει με υποσχέσεις δημαγωγικές υποσχόμενες λαγούς με πετραχήλια.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, η Νέα Δημοκρατία υστερεί  δημοσκοπικά. Υπάρχει, πιστεύετε, χρόνος για να ανατραπεί το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές και τέθηκε το πραγματικό διακύβευμα μειώθηκε εντυπωσιακά η διαφορά.  Ο έλληνας ψηφοφόρος  αντιλαμβάνεται πως σε λίγες μέρες θα κληθεί να αποφασίσει για το που θέλει να πάει η χώρα.  Σ αυτό το σταυροδρόμι υπάρχουν δύο επιλογές η σταθερότητα μιας ευρωπαικής προοπτικής ή η αβεβαιότητα των υποσχέσεων και των πειραματισμών. Ξέρετε, χρειαζόμαστε να έχουμε όνειρα, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να  κρυβόμαστε και να χανόμαστε σε αυτά, ονειροπολώντας.  Θέλει πολλή προσοχή. Εμείς λέμε την αλήθεια και η αλήθεια πάντα στο τέλος λάμπει.

Σας κατηγορούν ότι η προεκλογική καμπάνια του κόμματος σας έχει περισσότερο φόβο και λιγότερη ελπίδα;

Ούτε φόβο ούτε ελπίδα χρειαζόμαστε. Για να πάμε μπροστά χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Η Νέα Δημοκρατία λέει την αλήθεια και απευθύνεται στους πολίτες που έδωσαν το αίμα τος για να μη χρεοκοπήσει η χώρα.

Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία κανενός κόμματος, θα ήταν, για σας, προτιμότερη μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή επαναληπτικές εκλογές;

Το ζητούμενο είναι το τι είναι καλό για την ίδια την χώρα. Εμείς σας θυμίζω συνεργαστήκαμε με το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση παραμερίζοντας την αντιμνημονιακή μας θέση. Όταν γίναμε κυβέρνηση αλλάξαμε το μίγμα της πολιτικής και φτάσαμε στα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα που μας έβγαλαν στις αγορές. Θεωρώ πως επαναληπτικές εκλογές θα μας καθυστερήσουν πολύ περισσότερο, θα χαθεί  κι άλλος πολύτιμος χρόνος που μπορεί να αποβεί καταστρεπτικός. Από την άλλη πώς να συνεργαστείς με κάποιον που η μόνη του συνεισφορά ως αντιπολίτευση ήταν η επένδυση στην άρνηση;

Η επιχειρηματολογία του κόμματος σας  για τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται, κατά την γνώμη σας αποδεκτή από τους πολίτες;

Δεν  θεωρώ πως είναι θέμα επιχειρημάτων. Είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Το να είσαι και να ανήκεις στην μεγάλη ευρωπαική οικογένεια έχει και κανόνες που οφείλεις να σέβεσαι και να τηρείς.

Οι πολίτες θα αποφασίσουν τι θέλουν, εμείς καταθέτουμε τις θέσεις μας. Οι πολίτες θα αποφασίσουν πως θέλουν να είναι το δικό τους αύριο.

Οι τελευταίες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ ( τρομοκρατία , κοινό έγκλημα) της οποίας έχετε την πολιτική εποπτεία πιστεύετε ότι θα βαρύνουν στην κρίση των πολιτών όταν θα ψηφίζουν.

Ανεξάρτητα από κάθε συγκυρία, το κράτος  πρέπει και να λειτουργεί και να επιτελεί το καθήκον του. Άλλωστε τελείως διαφορετικό είναι  το καθήκον του κράτους και τελείως διαφορετικό το καθήκον του πολίτη. Ας μη τα μπλέκουμε αυτά τα δύο. Ο πολίτης στις 25 Ιανουαρίου θα επιλέξει το Αύριο που επιθυμεί να έχει και να ζήσει. Η ΕΛΑΣ θα συνεχίσει να συλλαμβάνει τρομοκράτες και εγκληματίες.

Παρά τις επιτυχίες οι πολίτες διαμαρτύρονται συχνά για το επίπεδο αστυνόμευσης. Εσείς είστε ικανοποιημένος;

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι πως ο Σύριζα που δημοσκοπικά όπως λέτε προηγείται μας, κατηγορεί για υπεραστυνόμευση. Από την άλλη οι πολίτες που του δίνουν το συγκεκριμένο προβάδισμα μας κατηγορούν για ελλιπή αστυνόμευση. Ως υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προσπάθησα να βγάλω τους αστυνομικούς στους δρόμους δίπλα στον πολίτη. Έλυσα το θέμα της ενδοεπικοινωνίας της Αστυνομίας χωρίς να χρεωθεί ο έλληνας φορολογούμενος ούτε ένα ευρώ. Θέσπισα την επιχείρηση ΘΗΣΕΑΣ για τις γειτονιές της Αττικής και επισκέφθηκα τα περισσότερα τμήματα της χώρας σε μια προσπάθεια να ενδυναμωθεί ο έλληνας αστυνομικός.

Πως σχολιάζετε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αστυνομία. (Αφοπλισμός , κατάργηση των δυνάμεων καταστολής κ.λπ )

Ειλικρινά τρομάζω!!

Ο προσωπικός σας απολογισμός σας ποιος είναι; Γιατί ένας ψηφοφόρος της Α΄ Αθήνας να ψηφίσει Βασίλη Κικίλια;

Προσπαθώ να φέρω ένα νέο ύφος στον λόγο και ένα νέο ήθος στην πολιτική δράση. Είμαι οπαδός της ανάπτυξης πολιτικών διαχείρισης των προβλημάτων της κοινωνίας και όχι οπαδός της διαχείρισης της πολιτικής. Δεν με εκφράζει το παρωχημένο μοντέλο ενός ξύλινου λόγου. Καίγομαι ολόκληρος για μια Ελλάδα σύγχρονη, αποτελεσματική, σταθερή, δημοκρατική που σέβεται και προστατεύει τον πολίτη της. Για μια Ελλάδα που δεν τσιμπάει στα λόγια που χαιδεύουν τα αυτιά της, που δεν έχει ανάγκη από παυσίπονα και λόγια εμψύχωσης, για μια Ελλάδα που θα βαδίζει σταθερά στην πραγματικότητα του Αυριο. Μια Ελλάδα που δεν είναι δικιά μου και δικιά σου αλλά Ελλάδα όλων μας.