ΣυνεντεύξειςΕρ: Kύριε Κικίλια βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές και ο Σύριζα διατηρεί το προβάδισμα.

Απ: Ναι, αλλά σχεδόν 2 στους 10 πολίτες είναι προβληματισμένοι και δεν έχουν αποφασίσει ακόμα την ίδια ώρα, που κάθε μέρα κορυφαία στελέχη του Σύριζα αναδεικνύουν τις διαφωνίες τους, για το τι πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές, Εκτιμώ ότι η ανάδειξη αυτής της πολιτικής Βαβέλ, σε συνδυασμό με την παρουσίαση του σχεδίου μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ μας.

 

Ερ: Σας προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχει διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ προς το Σύριζα;

ΑΠ: Επειδή είμαι από τους ανθρώπους, που δεν κλείστηκα ποτέ σε ένα γραφείο και διατηρώ επαφή με την πραγματικότητα αντιλαμβάνομαι πλήρως και την οργή και το θυμό. Ειδικά από πολλούς ανθρώπους της μεσαίας τάξης  που  δοκιμάστηκαν, ιδιαίτερα λόγω της υψηλής φορολογίας . Ποιο είναι το κέρδος τους όμως από το υποστηρίξουν το Σύριζα; Ένα πολιτικό συνονθύλευμα από αριστεριστές, αριστερούς, κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, πρώην βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Και εάν μου  πει κάποιος να ξεχάσουμε τις ταμπέλες και το παρελθόν, ας μιλήσουμε  για  το σήμερα  και τις θέσεις του Σύριζα.  Και θα μιλήσω για τις επίσημες και όχι για αυτές των συνιστωσών, που αμφισβητούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και έχουν ως πολιτικό τους πρότυπο τη Βενεζουέλα. Σύμφωνα λοιπόν  με τις επίσημες θέσεις του Σύριζα χρειάζονται επανακρατικοποιήσεις, διακοπή της αξιολόγησης στο Δημόσιο, φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας (χωρίς να ξεκαθαρίζουν ποια περιουσία ορίζουν ως μεγάλη) μαζικές επαναπροσλήψεις και αλόγιστες παροχές. Μα τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους «νοικοκυραίους» της κεντροδεξιάς; Αυτά δεν μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας;

 

Ερ: Η αντιπολίτευση σας κατηγορεί ότι προσπαθείτε να προσπορίσετε πολιτικά οφέλη από τις επιτυχίες της Αστυνομίας…

Απ: Κοιτάξτε οι πολιτικοί κρίνονται από τη συμπεριφορά και την αποτελεσματικότητά τους, όταν έχουν θέσεις ευθύνης. Εγώ ανέλαβα τα καθήκοντά μου στο Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον περασμένο Ιούνιο  και χάρη στην ευσυνειδησία  και τον επαγγελματισμό των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής υπάρχουν  πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα: στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στη μείωση της εγκληματικότητας, στην προστασία των παιδιών μας  από τους κινδύνους του διαδικτύου, στην επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο, στην αναβάθμιση του συστήματος  ΤETRA, με δωρεά και όφελος δεκάδων εκατομμυρίων για τον Έλληνα φορολογούμενο. Παράλληλα πραγματοποίησα επισκέψεις σε ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Ισραήλ για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και να  εμπεδωθεί  εικόνα της χώρας , ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Όλα αυτά έγιναν πριν την προκήρυξη των εκλογών. Άρα, αντί να αισθάνονται κάποιοι άβολα από την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την εξαιρετική δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας, καλό θα ήταν να πουν μία καλή κουβέντα για αυτή.