Συνεντεύξεις
Τι περιμένετε από την κάλπη;

Περιμένω τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών σε μία από τις κρισιμότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Περιμένω ισχυρή και καθαρή εντολή για να παραμείνει η χώρα  ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής  οικογένειας και να διαπραγματευτεί με τον πλέον αποτελεσματικό και αξιόπιστο τρόπο την έξοδό της από το Μνημόνιο. Περιμένω την επιβράβευση της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας και την αποδοκιμασία της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο βαρύς λογαριασμός που πληρώσαμε και πληρώνουμε οφείλεται σε λογικές του τύπου «λεφτά υπάρχουν» και «ζωή με δανεικά», πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενιών. Νομίζω ότι πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά και να προχωρήσουμε την επόμενη μέρα. Με το βλέμμα στο 2021 και όχι στο 1981.

Tι σας προβληματίζει στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ;

Με προβληματίζει η λογική της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας, ενώ η χώρα έφτασε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Όταν λοιπόν γνωρίζεις που οδηγεί το μεγάλο και σπάταλο κράτος, που οδηγεί το "ναι σε όλα" σε κάθε αίτημα, που οδηγούν τα ελλείμματα και μία οικονομία που στηρίζεται κυρίως στους κοινοτικούς και στα δανεικά τότε δεν μπορείς να τάζεις τα πάντα στους πάντες. θα το πω όσο πιο απλά γίνεται: Ευρώπη και ανάπτυξη δεν μπορούν να πάνε μαζί με επανακρατικοποιήσεις, διορισμούς και αλόγιστες παροχές. Θέλω όμως να πω και κάτι άλλο: με φοβίζει πολύ η πολυγλωσσία και η αδυναμία των στελεχών του Σύριζα να συμφωνήσουν πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η οικονομική πολιτική, ο διεθνής προσανατολισμός της χώρας, η πολιτική για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια. Θα έλεγα δίκην αστεϊσμού πως βρίσκονται σε ένα συνεχές ενδοσυριζαίϊκο ντημπέϊτ. Εάν δεν μπορούν να συνεννοηθούν κατά την προεκλογική περίοδο, φανταστείτε τί έχει να γίνει μετά τις εκλογές εάν τους εμπιστευτούν οι πολίτες. Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να περιμένει τις συνιστώσες του Σύριζα να τα βρουν μεταξύ τους…

Γιατί ο Έλληνας φορολογούμενος να ψηφίσει Ν.Δ. και Αντώνη Σαμαρά; 

Πολύ απλά να σας απαντήσω, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του και για να εφαρμοστεί μία πολιτική μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, που θα οδηγήσουν στην πραγματική ανάπτυξη  και θα βελτιώσουν τη ζωή του. Είναι γεγονός ότι  για να αποτραπεί η χρεοκοπία –που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες- ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε βαρύ τίμημα. Η χώρα όμως παρέμεινε στο ευρώ , τα ελλείμματα μηδενίστηκαν, η διεθνή  μας εικόνα  αποκαταστάθηκε. Τώρα ήρθε η ώρα της μείωσης των φόρων και της αποκατάστασης των αδικιών που υπήρξαν. Γιατί τώρα μπορούμε και γιατί είναι ο μόνος τρόπος να «πάρει» η οικονομία μπροστά.