Συνεντεύξεις"ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ανήκουν στο παρελθόν"

 

 

 

Πιστεύετε ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου; Υπό την έννοια υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση;

 

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχουν αποτύχει σε όλες τις τυχοδιωκτικές διαπραγματεύσεις που έχουν κάνει, στέλνοντας το λογαριασμό στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει και τους απασχολεί καθημερινά είναι η παραμονή στη καρέκλα της εξουσίας. Θα ψηφίσουν τα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι, αφού πρώτα τα αμπαλάρουν με κορδέλες «ηρωϊκής διαπραγμάτευσης». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία για τρία πράγματα: Ψέματα, ανικανότητα, φόροι. Και κάτι ακόμη. Δεν ξέρω πότε και με ποιον τρόπο θα τελειώσει η κυβέρνηση την αξιολόγηση. Tην πραγματική οικονομία πάντως, την «τελειώσε». Αυτή η αδιέξοδη κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει να επανέλθουμε σε συνθήκες κανονικότητας. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, πρέπει να αντιληφθούν, πριν είναι πολύ αργά, πως η Ελλάδα είναι πέρα και πάνω από τις καρέκλες του Μαξίμου και των Υπουργείων.

 

Εσείς τελικά είστε με το ΔΝΤ, όπως σας κατηγορεί το Μαξίμου ή με την Ευρώπη;

 

O Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αντλούν τη δύναμή τους από τον ελληνικό λαό. Και δίνουν λογαριασμό μόνο σε αυτόν. Από εκεί και πέρα ο Πρόεδρος της ΝΔ, έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, τη Συμφωνία Αλήθειας, για το πώς θα έρθουν δουλειές και επενδύσεις στη χώρα. Αυτός είναι ο δρόμος για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Για αυτό η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι αξιόπιστη και με σαφές μεταρρυθμιστικό πρόσημο. Μια κυβέρνηση των άξιων και των ικανών. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε πολιτική αλλαγή, με σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και καθαρό πολιτικό λόγο.

 

Μήπως θα ήταν καλύτερα να περιμένετε να λάβει τα μέτρα η σημερινή κυβέρνηση και μετά να ζητήσετε εκλογές;

 

Δε φοβόμαστε την ευθύνη κ. Ευθυμίου. Πόσο μάλλον δε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ιδεοληψίες της και τους ερασιτεχνισμούς της, οδηγεί τη χώρα δεμένη χειροπόδαρα, στο απόλυτο αδιέξοδο. Δεν είναι αυτή η μοίρα που μας αξίζει. Οι Ελληνες στο παρελθόν αντέξαμε σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Θα τα καταφέρουμε και τώρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ανήκει στο παρελθόν.

Εχουμε συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά στην πλάτη μας πέφτει το μεγάλο βάρος να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στην έξοδο από την κρίση. Να βρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Το βλέμμα μας, είναι εξίσου στραμμένο στους συνταξιούχους, και στη νέα γενιά που αξίζει την ευκαιρία να προσπαθήσει σκληρά και να τα καταφέρει. Αν έπρεπε να προτάξουμε, δύο πράγματα που θα σηματοδοτήσουν την πολιτική αλλαγή στη χώρα, αυτά είναι η μείωση της φορολογίας και η δημιουργία νέων και πραγματικών θέσεων εργασίας.

 

Οι πιστωτές γιατί να κάνουν δεκτές τις προτάσεις Μητσοτάκη, από τη στιγμή που βλέπουμε ότι δεν δίνουν δημοσιονομικό χώρο στον κ. Τσίπρα;

 

Γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Υπάρχει μεγάλη και διακριτή διαφορά μεταξύ μιας αξιόπιστης και σοβαρής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και μιας οπορτουνιστικής και ιδεοληπτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και ξέρετε κάτι; Κανείς Πρωθυπουργός δεν έχει σπαταλήσει τόσο χρόνο όσο ο κ. Τσίπρας. Για να αποτύχει τελικά τόσο εκκωφαντικά.

 

Στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «θεσμικά αναχώματα» της χώρας που θα διασφαλίσουν την «ομαλή μετάβαση της εξουσίας». Φοβάστε και «μη ομαλές» καταστάσεις; Και ποιες είναι αυτές;

 

Τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εξυφαίνεται, ένα απολυταρχικό σχέδιο παρέμβασης, ελέγχου θεσμών και εξουσιών. Αυτό περιελάμβανε τη χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημερωσης, με τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά που φιλοδοξούσε είτε να ελέγξει την είδηση είτε να κλείσει το μέσο. Αφορούσε την ευθεία παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, με απόπειρα συκοφάντησης και σπίλωσηςτων δικαστών, προκειμένου να καμφθεί η συνταγματική ανεξαρτησία του Θεσμού. Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με εκβιασμούς, πιέσεις, ακόμα και προφυλακίσεις δημοσιογράφων και εκδοτών, σε μια πρωτόγνωρη για τις δημοκρατικές αξίες, επιχείρηση φίμωσης της πλουραλιστικής ενημέρωσης. Η Νέα Δημοκρατία έχει εμπιστοσύνη στους Θεσμούς και τους πυλώνες της Δημοκρατίας μας και είναι συνταγματική υποχρέωσή της να τους προασπίσει, όταν βάλλονται. Σε αυτό, δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω.

 

Πόσο διαφορετική θα είναι η χώρα με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Μήπως θα είναι μία από τα ίδια;

 

H Νέα Δημοκρατία είναι το πλειοψηφικό κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, με πλατιά λαϊκή βάση. Στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας, δε θα αφήσουμε κανέναν πίσω. Ο στόχος είναι να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για την ελληνική οικογένεια και την ελληνική κοινωνία. Είναι δύσκολος στόχος, για αυτό και έχει τόσο μεγάλη αξία. Περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών του κράτους, μεταρρυθμίσεις, και προσέλκυση επενδύσεων.Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με την απερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Επιτρέψτε μου να σας επισημάνω πως το «μία από τα ίδια» είναι το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. «Όποιος βγει τα ίδια θα κάνει», διαρρέουν ως άλλοθι, για να δικαιολογήσουν τα ψέματα και το λαϊκισμό τους και να απενεχοποιήσουν όσα προεκλογικά είχαν υποσχεθεί. Η Αλήθεια, είναι η νέα Ελπίδα. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους ψευτοτσαμπουκάδες και τυχοδιωκτισμούς που κόστισαν και κοστίζουν πολύ ακριβά.