Συνεντεύξεις 

"Η Νέα Δημοκρατία θα αφυπνίσει τη μεσαία τάξη της χώρας"

Κύριε Κικίλια, πώς αποτιμάτε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία;

Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί την εξωτερική πολιτική της χώρας για να εξωραΐσει την φθαρμένη εικόνα του. Υποτάσσει τα εθνικά συμφέροντα στην προεκλογική του καμπάνια. Αφού απέτυχε σε κάθε τομέα εσωτερικής πολιτικής, ψάχνει αναβάπτιση στην εξωτερική πολιτική. Με τον τρόπο που χειρίζεται τα εθνικά θέματα βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Δυστυχώς, η επίσκεψή του στην Τουρκία δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Πόσο μάλλον όταν, στις 2,5 ώρες που βρέθηκαν κατά μόνας Τσίπρας-Ερντογάν, κάνεις δεν ξέρει τι ειπώθηκε ή συμφωνήθηκε. Προειδοποιούμε ότι αν ερήμην Κύπρου και Ελλάδας δεσμεύτηκε, ως μη όφειλε, για τα ενεργειακά, με τρόπο που ζημιώνει τις εθνικές επιδιώξεις, θα βρει όλο τον ελληνισμό απέναντί του. Οφείλει να ενημερώσει τους Έλληνες και τις πολιτικές δυνάμεις, αλλιώς, για μια ακόμη φορά μετά τις Πρέσπες, οι συνέπειες των πολιτικών του προοιωνίζονται ολέθριες. Ο κ. Τσίπρας δεν κατανοεί ότι ως πρωθυπουργός οφείλει να υπερασπίζεται εθνικά συμφέροντα, όχι κομματικά, όχι προσωπικά.

 

Οι έντονες αντιδράσεις της Ν.Δ. δεν απέτρεψαν τελικά την υπογραφή και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ. Μπροστά σε αυτά τα τετελεσμένα, τι μπορεί να κάνει πλέον το κόμμα σας, είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση;

Σε πείσμα όλων αυτών που προεξοφλούσαν ότι η Παράταξή μου θα λυγίσει απέναντι στις τεράστιες πιέσεις για το Σκοπιανό, εμείς αποδείξαμε πως βάζουμε πάνω από όλα το εθνικό και πατριωτικό συμφέρον! Διαχρονικά, η Ν.Δ. με όλους τους αρχηγούς της και τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπηρέτησε την Ελλάδα και τα συμφέροντά της με αδιαμφισβήτητη συνέπεια και πατριωτικό φρόνημα.

Την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών, που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα στους Σκοπιανούς, την έχουν αποκλειστικά ο κ. Τσιπρας, ο κ. Καμμένος και οι πρόθυμοι βουλευτές τους.

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει εμπράκτως τα εθνικά μας δίκαια σε όλους τους τομείς - κυρίως τον εμπορικό - και επιφυλάσσεται για τα κεφαλαία ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε., διαφυλάσσοντας τα εθνικά μας συμφέροντα.

 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση μετά και τις επιστολές των 6 βουλευτών καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της Ν.Δ. περί κυβέρνησης "κουρελού". Τι απαντάτε;

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ένας μεγάλος κοινοβουλευτικός άνδρας, όταν έμεινε με 150 βουλευτές, πήγε τη χώρα σε εκλογές, σεβόμενος το Σύνταγμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κρύβεται πίσω από πρόθυμους μεταφερόμενους, που ελέγχονται για το κίνητρο της πολιτικής τους συμπεριφοράς, για να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας λίγες βδομάδες ακόμη. Θα μείνει στην ιστορία για τον οπορτουνισμό, την περιφρόνηση στους θεσμούς και το ψέμα.

 

Πιστεύετε ότι οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνεννόηση; Διότι μετά το "σκηνοθετημένο διαζύγιο" για το οποίο μίλησε η Ν.Δ., παρακολουθούμε ότι ο κ.  Καμμένος ασκεί πλέον πολύ σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέληξε ψυχοπαθολογική. Φαίνεται ότι τους είναι ευκολότερο να σβήσουν πολιτικά μαζί, παρά να πορευτούν χώρια.

Είναι από κοινού αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας. Δεν ανεχόμαστε αυτή την κατρακύλα.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν πολλά. Θα τους ξαναδώσουμε την ελπίδα και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Στόχος μας είναι η ανόρθωση της Ελλάδας και του Έλληνα.

 

Ποια η εκτίμησή σας για τον πιθανότερο χρόνο διεξαγωγής εθνικών εκλογών; Τον προσεχή Μάιο, νωρίτερα ή στο τέλος της τετραετίας και γιατί;

Ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει ακόμα. Μετράει πανικόβλητος, κάθε βδομάδα και σε όλα τα επίπεδα, δήμους, περιφέρειες και επικράτεια, ώστε να κάνει εκλογές όποτε θεωρήσει ότι τον συμφέρει. Αυτόν, όχι τον τόπο και τους πολίτες. 

 

Πέραν της σκληρής κριτικής που ασκεί η Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ - μεταξύ άλλων και για "πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο" -  αντιλαμβανόμαστε ότι διεκδικεί και την θετική ψήφο των πολιτών. Πώς θα τους πείσει λοιπόν ότι μπορεί πράγματι να βελτιώσει στην πράξη την καθημερινότητα των πολλών και κυρίως των πιο αδύναμων;

Η Νέα Δημοκρατία θα ανορθώσει την Ελλάδα και θα αφυπνίσει τη μεσαία τάξη της χώρας! Θα δώσει ελπίδα ξανά στους Έλληνες. Με μείωση της φορολογίας και επενδύσεις που θα φέρουν νέες ποιοτικές δουλειές. Με τη φύλαξη των συνόρων μας και την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης. Με την επιστροφή της τάξης και της ασφάλειας στις γειτονιές μας. Ήρθε η ώρα να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.