Συνεντεύξεις 

"Οι Έλληνες αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτούς φιλοδοξούμε να εκπροσωπήσουμε για την Ανόρθωση της χώρας."


Η ιδέα για την ανταλλαγή αγαλμάτων μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων παρά την διάψευση σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Τι λέτε; 

Η προσπάθεια να παρουσιαστεί ο σεβάσμιος και διεθνούς κύρους γλύπτης κ. Βαρώτσος ως φαντασιόπληκτος είναι φαιδρή. Και οι αντιδράσεις του κόσμου για το ενδεχόμενο ανταλλαγής, δικαιολογημένες. Όμως, κ. Σιαδήμα, το μείζον εξακολουθεί να είναι η εθνική ήττα που υποστήκαμε όταν ο κ. Τσίπρας παραχώρησε μακεδονική ταυτότητα, μακεδονική γλώσσα, δηλαδή εθνότητα στον βόρειο γείτονά μας. Η αισθητική είναι σημαντική, αλλά η ουσία του ζητήματος παραμένει η εθνική υποχώρηση. 

 

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για τον αγωγό EastMed με την συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. Πως βλέπετε αυτή την εξέλιξη και πως κρίνετε την στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο;

Είμαι εδώ και χρόνια ένθερμος υποστηρικτής της συνεργασίας με το Ισραήλ και της περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου. Αιχμή του δόρατος στην παραπάνω συνεργασία αποτελούν τα ενεργειακά και κλειδί των εξελίξεων είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει, αναβαθμίζοντας το ρόλο και τις συνεργασίες της στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο καταδεικνύει για μια ακόμα φορά τη σημασία που προσδίδουν οι σύμμαχοί μας στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, όπου η Τουρκία προσπαθεί να παίξει ρόλο. Η οικονομία της, η εσωτερική της πολιτική κατάσταση και ο αναθεωρητισμός της θα κρίνουν τις κινήσεις της.

 

Εάν οι εθνικές εκλογές δεν πραγματοποιηθούν μαζί με τις ευρωεκλογές αλλάζει ο σχεδιασμό σας; 

Το 2019 θα έχουμε τέσσερις κάλπες. Η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει όλες, ανεξάρτητα του πότε θα γίνουν. Ο ελληνικός λαός περίμενε υπομονετικά τέσσερα χρόνια για να δώσει την απάντησή του στον κ. Τσίπρα. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν εφησυχάζουμε, αλλά αγωνιζόμαστε καθημερινά για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων. Η απήχησή μας αυξάνεται. 

 

Το αποτέλεσμα στην ευρώκάλπη θα παίξει ρόλο; Έχετε βάλει κάποιο πήχυ στα ποσοστά των ευρωεκλογών; 

Ρωτάτε κάποιον που έκανε μια ζωή πρωταθλητισμό. Σε κάθε κάλπη διεκδικούμε τη μέγιστη δυνατή αποδοχή και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μέχρι και την τελευταία ώρα, το τελευταίο λεπτό. Ετσι έχω μάθει. Πάντα ψηλότερα! 

 

Όλο και περισσότερα στελέχη σας κάνουν λόγο για κίτρινη καμπάνια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις κάλπες. Τι εννοείτε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ διάλυσε την οικονομία, υπερφορολόγησε τους πάντες, φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη. Επίσης, ζημίωσε τα εθνικά θέματα, διόγκωσε τη κρίση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, η τάξη, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι άγνωστες λέξεις για αυτόν. Ετσι καταφεύγει στη λάσπη και τη σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων, επαναφέροντας εμφυλιοπολεμικά συνθήματα και διχάζοντας την ελληνική κοινωνία. Είναι η χειρότερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στους πολίτες, το δηλητήριο που χύνει.

 

Υποστηρίζετε πως σε μια κυβέρνηση ΝΔ θα μειωθούν οι φόροι και θα έρθουν επενδύσεις. Έχετε το μαγικό ραβδάκι;  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει εδώ και τρία χρόνια για τη μείωση των πλεονασμάτων που θα δώσει χώρο για να αναπνεύσει η οικονομία, να μειωθεί η φορολογία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά. Αυτός θα είναι ο πρωθυπουργός που θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, μέσα από τη μείωση των φόρων και την έκρηξη των επενδύσεων. Νέες και ποιοτικές δουλειές κυρίως για τα νέα παιδιά, προκειμένου να προκόψουν και να ανταμειφθούν. Δε θέλουμε οι νέοι μας να ζουν από το ήδη πετσοκομμένο χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους. Θέλουμε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και μαζί να φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζουμε. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας χτυπήθηκε άγρια από την κρίση, άνθρωποι καταστράφηκαν ή είδαν τις ζωές τους να διαλύονται. Σε επαγγελματικό, κοινωνικό, προσωπικό επίπεδο είναι λαβωμένοι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αξίζουν να ξανασταθούν στα πόδια τους να στηριχθούν, να δουν το μέλλον με αισιοδοξία. Αυτούς φιλοδοξούμε να εκπροσωπήσουμε για την Ανόρθωση της χώρας. 

 

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ οπου επιδιώκει να πλαγιοκοπήσει τον χώρο της κεντροαριστεράς μπορεί να αποδώσει καρπούς; Σας ανησυχεί η πόλωση εν όψει των εκλογών; 

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή της απόγνωσης. Είναι αυτή που περιγράφεται ως "κοροϊδεψες αυτούς που σε ψήφισαν και τώρα πασχίζεις να πας στους επόμενους". Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά τοξικός. Πλέον το καταλαβαίνουν όλοι αυτό. 

Εμείς απευθυνόμαστε οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία που ζητά να φύγουν, που ζητάει ελπίδα. Η κοινωνία αυτή που η κρίση την τσάκισε και τώρα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Η δική μας πρόταση είναι εθνική. Απευθύνεται σε όλους, όχι σε χώρους και ομάδες. Ζητάμε τη σύνθεση, όχι το χωρισμό. 

 

Δεν έπρεπε κάποτε να γίνει ο εκσυγχρονισμός του Ποινικού Κώδικα;

Τι δουλειά έχει ο εκσυγχρονισμός του Ποινικού Κώδικα με τη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων ή παραλείψεων, με την ευνοϊκή μεταχείριση εγκληματιών, με τη φωτογραφική στήριξη «ημετέρων» ή ναζιστών;

Το να πετάς μολότοφ είναι εγκληματική πράξη. Θα ξηλώσουμε το νόμο αυτό, εάν έρθει με αυτές τις ρυθμίσεις. Το οφείλουμε στους νεκρούς συνανθρώπους μας της ΜΑΡΦΙΝ, το οφείλουμε στο αγέννητο παιδάκι της κοπέλας που κάηκε ζωντανή, το οφείλουμε στους εκατοντάδες αστυνομικούς που καίγονται κάθε φορά που υπάρχουν επεισόδια για να προστατεύσουν τη Δημοκρατία μας. Αποτελεί στίγμα για τη Δημοκρατία της Ελλάδας ότι δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί η υπόθεση της ΜΑΡΦΙΝ.