Συνεντεύξεις 

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και τελειώνει διχαστικά"

Η ΝΔ προεξοφλεί πως η υπόθεση της Novartis είναι πολιτική σκευωρία, προτού ακόμη ολοκληρωθεί η έρευνα για όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. Κατηγορείτε, δε, την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, την ώρα, που βάζετε στο στόχαστρο δικαστικούς λειτουργούς. Δεν είναι οξύμωρο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε διχαστικά με το σύνθημα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και τελειώνει διχαστικά με το «για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να βάλουμε κάποιον φυλακή».

Εδώ και καιρό έχω πει, ότι ο κυβέρνηση πηγαίνει σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα μίσους, λάσπης και εμφυλιοπολεμικών τσιτάτων.

Είναι το τελευταίο καταφύγιο που της έχει απομείνει για να “μαζέψει” όσο μπορεί την ήττα που της επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός.

Η Νέα Δημοκρατία, κύριε Μουρελάτε, δεν προεξοφλεί τίποτα και έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Αντί όμως να αποκαλυφθεί «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους», όπως έλεγαν υπουργοί της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη σκευωρία όλων των εποχών.

Με «κουκουλοφόρους» μάρτυρες κρέμασαν στα μανταλάκια έντιμους ανθρώπους, γιατί δε μπορούσαν να σηκώσουν πολιτικά το βάρος των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία.

Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα του δακρυσμένου πρώην Πρωθυπουργού και κορυφαίου δικαστικού Παναγιώτη Πικραμμένου από το βήμα της Βουλής.

 

Σχεδιάζετε να προχωρήσετε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, όπως τις χαρακτηρίζετε;

Είναι επιβεβλημένη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015. Το έχει τονίσει ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, το απαιτεί η κοινωνία.

Η περίοδος των πρώτων έξι μηνών τραυμάτισε την οικονομία, διέλυσε τη κοινωνική συνοχή και είχε ως οδυνηρό τίμημα, την υπερφορολόγηση και τη διάλυση της μεσαίας τάξης. Έτσι θα αποδειχθεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλά σχέδιο κατάληψης της εξουσίας.

 

Έχετε θέσει, τελικώς, εκλογικό πήχη για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές; Με ποιο εκλογικό αποτέλεσμα η κυβέρνηση θα αποστερείτο της πολιτικής νομιμοποίησης της;

Ρωτάτε κάποιον που έκανε μια ζωή πρωταθλητισμό. Σε κάθε κάλπη διεκδικούμε τη μέγιστη δυνατή αποδοχή και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μέχρι και την τελευταία ώρα, το τελευταίο λεπτό. Έτσι έχω μάθει. Πάντα ψηλότερα.

Η κυβέρνηση, κύριε Μουρελάτε, έχει ήδη χάσει την πολιτική της νομιμοποίηση. Σας θυμίζω ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές και περνάει τα νομοσχέδια με μια συμμαχία προθύμων.

 

Εξακολουθείτε να ασκείτε σκληρή κριτική στη συμφωνία των Πρεσπών, μολονότι διεθνώς παρουσιάζεται ως μοντέλο επίλυσης διαφορών. Τι απαντάτε επ’ αυτού; Πως σχεδιάζετε ως αυριανή κυβέρνηση να αμβλύνετε τις αρνητικές της επιπτώσεις;

Μετά τις Πρέσπες δεν κλείνει το «Μακεδονικό», όπως πιστεύουν κάποιοι. Ίσα-ίσα τώρα αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα για την σταθερότητα στα Βαλκάνια. Η διεθνής κοινότητα, προφανώς και επιζητά να επιλύει διαφορές, με οποιοδήποτε κόστος.

Κάθε χώρα όμως, διέπεται από ισχύ και συμφέρον.  Εμείς δε δεχόμαστε το κόστος αυτό να το πληρώσει η Ελλάδα και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για αυτό το σκοπό. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εξουδετερωθούν όλες οι βλαπτικές συνέπειες της Συνθήκης των Πρεσπών.

Και σας αναφέρω για παράδειγμα τα 10.000 μακεδονικά προϊόντα, την τύχη των οποίων θα αποφασίσει μια επιτροπή ευρωπαίων γραφειοκρατών.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμα να προβάλλει βέτο, ειδικά για τα εμπορικά σήματα. Εμείς δεν πρόκειται να παρατήσουμε τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας στη μοίρα τους.

 

Συμμερίζεστε την ανησυχία του Υπουργού Αμύνης Ευάγγελου Αποστολάκη περί της πιθανότητας…ατυχήματος στο Αιγαίο, στον απόηχο της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας;

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον, η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή, ανταγωνιστική και περήφανη για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία.

Όμως, Υπουργός Άμυνας δεν είσαι για να μεταφέρεις τις ανησυχίες σου δημοσίως. Είσαι για να εξασφαλίζεις, σε συνεργασία με τα επιτελεία, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και να προστατεύεις τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας με αποφασιστικότητα, σχέδιο και πυγμή.

 

Έχετε επανειλημμένως δεσμευτεί ότι ως αυριανή κυβέρνηση θα τερματίσετε τα αυξανόμενα κρούσματα ανομίας. Πως σκέφτεστε να το επιτύχετε; Αρκεί μόνον η πολιτική βούληση και η καταστολή;  

Είχα την τύχη και την τιμή να υπηρετήσω, μαζί με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ξέρω από πρώτο χέρι, πως όταν αφήνονται, κάνουν άριστα τη δουλειά τους.

Τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν την χαώδη διαφορά στην δημόσια τάξη και την ασφάλεια μεταξύ 2014 και των τεσσάρων χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν: Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα όπως και την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων.

Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα, δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο.