Συνεντεύξεις 

"Ο Μητσοτάκης υπηρετεί τους πολλούς, ο Τσίπρας τους λίγους"

Πώς σχολιάζετε την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο;

Ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Οι εκφράσεις του κ. Πολάκη αποτελούν ντροπή. Και ακόμα μεγαλύτερη ντροπή, είναι αυτή του κ. Τσίπρα που έσπευσε να τον καλύψει.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η αναλγησία και η σκληρή ταύτιση με αυτούς που προσβάλλουν τους ανθρώπους με αναπηρία, είναι σημαντικότερη στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ από ότι η ανθρωπιά και μια συγγνώμη.

 

Παρά τη διάψευση Μητσοτάκη, το Μαξίμου, αλλά και μερίδα του Τύπου, επιμένουν στο “θέμα” με τα δώρα(κια) των Χριστουγέννων. Τώρα, επικαλούνται και τις απόψεις περί κατάργησης που, όπως λένε, εξέφρασε και ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Δέρβος. Μετά το “ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ” προετοιμάζετε και την “νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα”, την “εφαρμογή όσων τα Μνημόνια δεν τόλμησαν”, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός προχωρά σε θετικά μέτρα για τους πληγέντες από την κρίση και σε φοροελαφρύνσεις;

Ωραίο το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει δράκο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, που με τις πολιτικές τής υπερφορολόγησης διαλύει τη μεσαία τάξη, καταλύει το κράτος δικαίου, αποσαθρώνει τον κοινωνικό ιστό και καταδικάζει τους πολίτες να ζουν σε ανασφάλεια και φόβο.

Όσα fake news και αν δημιουργήσουν, η αλήθεια πάντα στο τέλος νικά.  Και η αλήθεια είναι πως σε τέσσερα χρόνια, αυτοί που θα έσκιζαν τα Μνημόνια, έβαλαν 29 νέους φόρους, μείωσαν μισθούς και συντάξεις, δέσμευσαν τη χώρα σε τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα και σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης.

Η γιγάντωση της οικονομίας θα έλθει από πολλαπλασιαστικές πολιτικές που θα παράξουν πλούτο και όχι μέσα από την αναδιανομή της φτώχειας. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, μέσα από τη μείωση των φόρων και την έκρηξη των επενδύσεων.

Αυτή είναι η καλύτερη κοινωνική πολιτική. Νέες και ποιοτικές δουλειές κυρίως για τα νέα παιδιά, προκειμένου να προκόψουν και να ανταμειφθούν. Δε θέλουμε να ζουν από το ήδη πετσοκομμένο χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους. Θέλουμε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και μαζί να φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζουμε.

 

Η Νέα Δημοκρατία, κατά τον κ. Τσίπρα, εκπροσωπεί την ατζέντα της Ακροδεξιάς, καθώς “οι διαχωριστικές γραμμές με τον νεοφιλελευθερισμό είναι θολές”, υποστηρίζοντας μάλιστα,  για διάδοχο του κ. Γιούνκερ, “έναν ανθέλληνα, ο οποίος, καθ όλη τη διάρκεια της κρίσης, ουδέποτε υποστήριξε τα εθνικά συμφέροντα”.

Κύριε Σερέτη, o ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι έχει το «μονοπώλιο της αλήθειας» και δεν “ανέχεται” καμία διαφωνία. Δεν αντέχει καν το διάλογο. Όσοι διαφωνούν μαζί του είναι “ακραίοι” και “νεοφιλελεύθεροι”.

Είναι ντροπή ο κ. Τσίπρας να εμφανίζει τον κ. Βέμπερ ως δήθεν αντίπαλο της Ελλάδος, γιατί απλά είχε αντιταχθεί στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που μας κόστισε 100 δις ευρώ σε ένα εξάμηνο.

Όσα ψέματα και να πει ο κ. Τσίπρας, μία αλήθεια υπάρχει. Ότι ο υποψήφιος για επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το ΕΛΚ τάσσεται υπέρ της προστασίας και φύλαξης των ελληνικών συνόρων με ευθύνη της Ευρώπης, συμμερίζεται και θα στηρίξει την προοπτική να μειωθούν τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα.

Αντιθέτως,  ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον. Έχει θέσει τη χώρα σε μια τροχιά με μείζονες παραχωρήσεις σε βάρος της και διαπραγματεύεται υπονομεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Η Συμφωνία των Πρεσπών το έδειξε.

Και η αγανάκτηση του Ελληνικού λαού, που δεν λέει να κατασιγάσει, το απέδειξε.

 

Στο “Κοινωνικό Συμβόλαιο” που προτείνει η “Προοδευτική Συμμαχία” υπό τον κ. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, προτείνεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής του μεγάλου πλούτου, καθώς και η μεταστροφή της ευρωπαϊκής πολίτικης από τη λιτότητα στις επενδύσεις. Πού διαφωνείτε;

Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στον υπαρξιακό μύθο του: Εμείς αγωνιζόμαστε κατά της ελίτ.

Είναι μύθος, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «εκλεκτός» της ελίτ.

Και είναι υπαρξιακός, γιατί - τώρα που τέλειωσαν τα ψέματα με το «μνημόνια» που τάχα θα τα «έσκιζαν» - ο μόνος λόγος ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να εμφανιστεί ως νέος «Άη- Γιώργης» που σκοτώνει τον «κακό δράκο της ελίτ».

Αποδείχθηκε ότι ο Μητσοτάκης υπηρετεί τους πολλούς και ο Τσίπρας τους λίγους! Ας διαλέξει ο κόσμος.

 

Σχεδόν καθημερινά, στη Ν.Δ. κάνετε λόγο για “σκάνδαλα” και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη, δήλωσε πως “πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ένας Παππάς, ο Νίκος Παππάς”. Από την άλλη, η κυβέρνηση, ισχυρίζεται ότι εκμεταλλεύεστε πολιτικά τη σκανδαλολογία και πως όλα είναι... “πέτσινα”. Τι να πιστέψει ο πολίτης και αυριανός ψηφοφόρος; Κυρίως οι νέοι και αυτοί που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά;

Κάθε σημαντική ιστορική περίοδος, όπως αυτή που ζούμε, χαρακτηρίζεται από τη στάση της κοινωνίας απέναντι στον εαυτό της, το παρελθόν της και το μέλλον της. Απέναντι στη λάσπη της κυβέρνησης υπάρχουν τίμιοι και άξιοι Έλληνες.

Απέναντι στις άναρθρες κραυγές συκοφαντίας, υπάρχουν δυναμικές φωνές αλήθειας. Οφείλουμε να τους βρούμε, να τους ξεχωρίσουμε, να τους αναδείξουμε και να τους ακολουθήσουμε, πέρα και πάνω από κάθε κομματική σημαία.

Καλώ τους νέους να γίνουν Πρωταγωνιστές στην Ανόρθωση της χώρας, την αφύπνιση της μεσαίας τάξης, για μια Ελλάδα περήφανη ξανά.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω.

 

Πού πάνε οι σχέσεις μας με την Τουρκία; Από την μια, έχουμε τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ να μιλούν για “θετική ατζέντα”, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο “συνεκμετάλλευσης” στο Αιγαίο, και από την άλλη, καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες μια κλιμακούμενης προκλητικότητας, όπως αποδεικνύουν οι δηλώσεις Ακάρ περί αποστρατικοποίησης των νησιών μας, οι σχεδιασμοί για γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, κλπ. Μήπως, μέσα από τον διάλογο, πέφτουμε στην παγίδα της εφ' όλης της ύλης διαπραγμάτευσης με τον “σουλτάνο”; Κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον, η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή, ανταγωνιστική και περήφανη για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία. Από τη Συμφωνία των Πρεσπών και το “να μην είμαστε μοναχοφάηδες” του πρώην ΥΠΕΞ Κοτζιά μέχρι το “έχουν και οι Τούρκοι δικαιώματα στα ενεργειακά’ του νυν ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλου και το “Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο” του κ. Τσιρώνη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δε μπορεί να προασπίσει το εθνικό συμφέρον.

 

Θα πηγαίνατε για καφέ με την κα Παπακώστα στη “Μονμάρτη” των Εξαρχείων; 

Βεβαίως, με τη νέα διακυβέρνηση της Ν.Δ.

 

Πώς τοποθετείστε απέναντι στη διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Από όσο ξέρω, debate γίνεται μόνο όταν έχουν προκηρυχθεί εθνικές εκλογές. Και αυτό γιατί η Βουλή είναι κλειστή και οι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί, αναμετρώνται για να μπορεί να συγκρίνει ο ελληνικός λαός τα προγράμματά τους.

Όλοι οι πολίτες περιμένουν με προσμονή τη διεξαγωγή των εκλογών και τότε όχι ένα, αλλά δέκα debate.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ας έρθει ο κ. Τσίπρας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, που θεωρεί προνομιακό του χώρο και ας υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του.

Μέχρι τότε, καλό είναι να κάνει μια βόλτα στα Σεπόλια, στα Πατήσια και στον Κολωνό, για να μη πιαστεί εντελώς αδιάβαστος.