Συνεντεύξεις 

"Επικίνδυνος ο Τσίπρας"

«Ο Πολακισμός είναι φασισμός», λέει το τελευταίο βίντεο της Ν.Δ. Είναι φασίστας κατά τη γνώμη σας ο Παύλος Πολάκης, αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Πολάκης προσέβαλε με τον πιο χυδαίο και απάνθρωπο τρόπο, έναν αγωνιστή της ζωής, τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Οι εκφράσεις του αποτελούν ντροπή. Ακόμα μεγαλύτερη ντροπή είναι ότι ο κ. Τσίπρας όχι απλά έσπευσε να τον καλύψει, αλλά λίγες μέρες μετά, έκαναν και διακοπές μαζί.

Μετατρέποντας την πρόταση μομφής σε βάρος του κ. Πολάκη, σε ψήφο εμπιστοσύνης για όλη την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ταύτισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας  του ΣΥΡΙΖΑ με τον “πολακισμό”. Όσοι ανέχονται τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές, όσοι καλύπτουν την “ανθρωποφαγία” δεν έχουν καμία στάλα ήθους και “ξεγυμνώνονται” απέναντι στον ελληνικό λαό.

Χαρακτηριστική η σκηνή προχτές στη Βουλή. Είπε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: "είσαι πολύ λίγος να μιλάς για μένα" και μετά έστειλε εν είδει μπράβου τον Πολάκη να πουλάει τσαμπουκά από κοντά.

 

Το πακέτο μέτρων που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας μπορεί να «γυρίσει» το εις βάρος του πολιτικό κλίμα εν όψει της 26ης Μαΐου;

Ο κ. Τσίπρας στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του έδειξε πόσο καιροσκόπος είναι. Και το πλήρωσε ακριβά η χώρα με 100 δις λογαριασμό. Στα τρία επόμενα χρόνια έδειξε πόσο ιδεοληπτικός είναι. Διέλυσε τη μεσαία τάξη με βαριά υπερφορολόγηση. Τον τελευταίο του χρόνο ως Πρωθυπουργός, απέδειξε πόσο επικίνδυνος είναι. Έδωσε τη μακεδονική γλώσσα, εθνότητα και ταυτότητα. Και τώρα φέρνει ένα πακέτο μέτρων “για να αποκαταστήσει τις αδικίες”, όπως λέει, που  όμως αυτός δημιούργησε επί 4,5 χρόνια. Θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός, που κυβέρνησε από το 2015 μέχρι και το 2019 και εξήγγειλε μέτρα για το 2020 και μετά, όταν και θα έχει φύγει από την εξουσία. Μάλιστα, κύριε Παπαχλιμίντζο, πρόκειται για μέτρα που έχει αντιγράψει από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αποσπασματικά, βέβαια, όπως γίνονται όλες οι κακές αντιγραφές.

Την ίδια στιγμή αρνείται να ψηφίσει την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου όπως τον κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άρα μισθωτοί και συνταξιούχοι χάνουν ένα μισθό και μία σύνταξη. Ψέμα στο ψέμα και κοροϊδία στην κοροϊδία, ακόμα και την ύστατη στιγμή. Όλα αυτά, όταν μαθαίνουμε ότι ο δήθεν πολέμιος της επιχειρηματικής ελίτ, ο πολιτικός που έκανε καριέρα με σημαία την αναδιανομή του πλούτου στο λαό, την ώρα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, έκανε "σκαφάτες" διακοπές εν κρυπτώ.

 

Η Ν.Δ. επιδιώκει τη νίκη ή και τη μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές; Ποιο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί επιτυχημένο; 

Αυτοδιοίκητες, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Την αποδοκιμασία του κ. Τσίπρα. Οδήγησε τη χώρα ξανά στα μνημόνια, ενώ αποδεδειγμένα η χώρα έβγαινε στο ξέφωτο. Μετέτρεψε μεγάλο μέρος της Αθήνας σε χάος εγκληματικότητας και ολόκληρες περιοχές της χώρας σε απέραντα hot spots.

Οι Έλληνες που έχουν τέσσερα χρόνια να εκφραστούν, θα δώσουν την απάντησή τους στα ψέματα και τις κοροϊδίες του κ. Τσίπρα.

Θα επιβραβεύσουν όμως και την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια  καλύτερη Ελλάδα των πολλών.

Θέλουμε επενδύσεις, καλά αμειβόμενες   θέσεις εργασίας και τους νέους μας να ξαναγυρίσουν στην πατρίδα τους.

Θέλουμε ασφάλεια και τάξη, θέλουμε να είμαστε περήφανοι για την Πατρίδα μας.

Και να είστε σίγουροι: Το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα κλείσουν οι κάλπες, δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ο οποίος θα αμφιβάλλει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή την οποία χρειάζεται η χώρα είναι ήδη εδώ.

 

Η Τουρκία ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς; 

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι στηρίζει την εθνική γραμμή απέναντι στην πολιτική έντασης που συνειδητά εφαρμόζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και αμφισβητώντας έμπρακτα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Το σύνολο της Διεθνούς Κοινότητας πρέπει να καταδικάσει την συμπεριφορά της Άγκυρας, όπως ήδη έκαναν η Επίτροπος Εξωτερικών σχέσεων της Ε.Ε. κα Μογκερίνι αλλά και ο Αμερικάνος και ο Ισραηλινός Πρέσβης στην Κύπρο.

Επειδή όμως κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει καλέσει τον Επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε. να παρέμβει.

Είναι σαφές ότι οι ενέργειες της Τουρκίας, εκτός από επικίνδυνες, υποσκάπτουν τον στρατηγικό στόχο της Ευρώπης να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια. Προβλέπω, ότι σύντομα να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, έναντι της προκλητικής και παράνομης συμπεριφοράς της. 

 

Δέκα μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, πιστεύετε ότι στο ζήτημα πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών έχουν βελτιωθεί τα πράγματα;  

Τον Ιούνιο του 2017 είχα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τα ανεπαρκή μέτρα πυροπροστασίας. Τον Μάιο του 2018 για την έλλειψη ενός συγκροτημένου επιχειρησιακού σχεδίου. Έχοντας αντιμετωπίσει ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποτελεσματικά, τις πυρκαγιές του 2014, γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας.

Για ποια πρόληψη μιλάμε, όταν το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, 10 μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, δεν έχει έρθει ακόμα στη Βουλή;

 

Η Ν.Δ. καταψήφισε προ ημερών το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή. Ποιες διατάξεις θα αλλάξετε ως κυβέρνηση και γιατί;

Τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τώρα στα τελειώματα, ψήφισε ένα ιδεοληπτικό πόνημα, ραμμένο στα μέτρα της κομματικής νεολαίας του. Ένα νομοσχέδιο που υπονομεύει τη δομή και την πειθαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων με τη σύσταση των “Γραφείων Νομικής Προστασίας”.

Αναφορικά με το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης, αναρωτιέται κανείς ποιος έγραψε το ν/σ: Ο κ. Αποστολάκης ή ο κ. Καρανίκας; Προσβάλλουν και απαξιώνουν το κύρος των στελεχών των Ε.Δ., καθόσον τροποποιούν τη σύνθεση της ειδικής επιτροπής των αντιρρησιών συνείδησης, με αύξηση συμμετοχής των καθηγητών ΑΕΙ από δύο σε τρεις και αντίστοιχη μείωση των αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων από δύο σε έναν.

Άρα δεν εμπιστεύονται τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ντροπή! Ό,τι ζημιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις και την εθνική ασφάλεια της χώρας, θα ξηλωθεί, από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Φιλοδοξούμε να φέρουμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον 21ο αιώνα.