Συνεντεύξεις
Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης

“Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και η νέα γενιά ο πραγματικός της πλούτος της χώρας” δηλώνει ο Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητά της Νέας Δημοκρατίας είναι η στήριξη των γυναικών ως απαρχή της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος.

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών επισημαίνει ότι “η Πατρίδα έχει ανάγκη από έναν νέο πατριωτισμό που θα ξαναβάλει την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει”, ενώ καταθέτει στο Πρώτο Θέμα τις θέσεις του για την εσωτερική και την εξωτερική ασφάλεια.

 

Μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες, ποια είναι τα διακυβεύματα των εθνικών εκλογών;

Πρώτον, η πάση θυσία μείωση της φορολογίας για να ξαναφτιάξουμε τη μεσαία τάξη της χώρας, για να αρχίσει η ανάταξη της οικονομίας.

Δεύτερον, η προσέλκυση επενδύσεων που θα μεγαλώσουν το ΑΕΠ, θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Για να πάψουν να ξενιτεύονται οι νέοι μας, να φέρουμε πίσω τα λαμπρά μυαλά που έφυγαν από την πατρίδα μας και να στηρίξουμε τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Τρίτον, η ασφάλεια και η τάξη στις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας. Για να ξαναχτίσουμε μια νέα κανονικότητα στις πόλεις μας, αφήνοντας τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας να κάνουν τη δουλειά τους, όπως καλά ξέρουν.

Τέταρτον, ένας σύγχρονος πατριωτισμός, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ηγεσία που θα σέβεται το εθνικό συμφέρον και την ταυτότητα του λαού της. Με τη φύλαξη των συνόρων μας και την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης. Για μια Ελλάδα υπερήφανη ξανά, που θα είναι χώρα και όχι χώρος.

 

Ως τομεάρχης Άμυνας πως βλέπετε τις εξελίξεις στον τομέα αυτό; Τι πρέπει να κάνει η χώρα για να ξεφύγει από τις μεγάλες παθογένειες του παρελθόντος;

Στα θέματα Εθνικής Άμυνας αρχή μας είναι ο ρεαλισμός και οι πράξεις: Η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή, ανταγωνιστική και ακμαία προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα δίκαιά της. Η ειρήνη διασφαλίζεται με την επιτυχημένη διπλωματία και την ισχυρή αποτροπή. Εμπιστεύομαι το αξιόμαχο και στηρίζω απόλυτα τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρώτιστο μέλημα είναι να εκσυγχρονίσουμε τις πολιτικές Άμυνας, ώστε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Με ορθολογικό μακροχρόνιο οικονομικό σχεδιασμό ώστε κάθε δαπάνη να αποτελεί μια επενδυτική διαδικασία που θα θωρακίζει την άμυνα, την ασφάλεια και την στρατιωτική ισχύ.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η Αθήνα είναι πιο ασφαλής σε σχέση με το 2014. Τι λέτε;

Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Το 2014, όταν ήμουν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πετύχαμε το χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας της τελευταίας δεκαετίας. Από την πρώτη ημέρα της νέας διακυβέρνησης, και εφόσον ο λαός μας δώσει την καθαρή εντολή,  οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν: μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα. Δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Επίσης, αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων.

Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα, είναι δημόσιο αγαθό, που οφείλει το κράτος να παρέχει στους πολίτες και δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο.

 

Εκτός από τα μεγάλα θέματα της οικονομίας, της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, ποιο θεωρείται ως μείζον ζήτημα για την χώρα;

Το δημογραφικό! Ξεκάθαρα! Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.

Η οικογένεια και τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και η νέα γενιά ο πραγματικός της πλούτος. Έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, όπως το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.

Θέλω να εστιάσω όμως στις γυναίκες. Οι γυναίκες μας έχουν υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο και απαράμιλλες επαγγελματικές δεξιότητες. Ταυτόχρονα υποφέρουν από διπλάσια των ανδρών ποσοστά ανεργίας και από έλλειψη μέριμνας που δεν τους επιτρέπει να συνδυάσουν εύκολα καριέρα, κοινωνικότητα και οικογένεια. Έχουν πολλούς περισσότερους ρόλους από τον άνδρα και είναι επιβαρυμένες σε βαθμό μη ανεκτό για μια σύγχρονη κοινωνία. Δεσμευόμαστε σε μέτρα αποκατάστασης ώστε οι γυναίκες να απολαμβάνουν πλήρως τη ζωή τους και τη μητρότητα. Οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν οι ίδιες το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ενώ παράλληλα επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

 

Γιατί οι Αθηναίοι να εμπιστευτούν τον Βασίλη Κικίλια;

Κύριε Τζιοβάρα θεωρώ ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι με εμπιστεύονται γιατί είμαι πολιτικός των έργων και όχι των λόγων. Όπου κλήθηκα, απέδωσα μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα αναλαμβάνοντας δύσκολες αποστολές. Στην πολιτική μου διαδρομή και στη ζωή, θέλω να ανοίγω δρόμους. Ακόμα και αν χρειαστεί να τους χαράξω. Οι προσπάθειες δεν πρέπει να μένουν ημιτελείς και έτσι έχω μπει στο «ρινγκ» της πολιτικής αποφασισμένος να αντέξω σε όλους τους γύρους.