Δελτία ΤύπουΟ Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρέστη σήμερα, 27 Ιουνίου και απηύθυνε χαιρετισμό στην απολογιστική ενημερωτική ημερίδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, με αφορμή την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους.

Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Υπουργός, χαρακτήρισε την προσφορά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ως πολύτιμη στο θέμα της διαχείρισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 «Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αποτελεί για εμάς έναν στρατηγικό εταίρο στην υλοποίηση μίας μεταναστευτικής πολιτικής, που έχει όμως ανθρώπινο προσανατολισμό. Με τα προγράμματα που υλοποιεί, συμβάλλει έμπρακτα σε τομείς που έχουν να κάνουν με τον επαναπατρισμό ανθρώπων, την επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό της χώρας τους, αλλά και με την καταπολέμηση φαινομένων, όπως είναι η εμπορία ανθρώπων. Είμαστε ταγμένοι στην καταπολέμηση αυτών που εμπορεύονται ανθρώπινες ψυχές».

Καταλήγοντας ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι: «Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών βρίσκεται πολύ υψηλά στις προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ο σεβασμός της ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι μονόδρομος για κάθε Κράτος Δικαίου».