Δελτία ΤύπουΟ βουλευτής Α’ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η ανικανότητα, ο ερασιτεχνισμός, και η αλαζονεία της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης, οδηγούν τη χώρα στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε εννέα μήνες.
Ενώ οι καιροί απαιτούν σταθερότητα, σχέδιο, ομοψυχία και εθνική συνεννόηση, κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν κορώνα γράμματα τις τύχες μας, μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι η απογοήτευση, η κόπωση και η προσπάθεια για προσωπική και οικογενειακή επιβίωση διευκολύνουν ένα κλίμα αποστασιοποίησης.
Η προσπάθεια όμως για μία νέα αρχή δεν μπορεί να γίνει μέσα από την αποχή και την αδιαφορία. Απαιτείται από όλους μας να πάρουμε θέση και να συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Να σκεφτούμε πολύ σοβαρά ποιοι είναι πιο ικανοί και πιο αποτελεσματικοί να ασκήσουν πολιτική τέτοια, η οποία με δεδομένο το μνημόνιο θα μας οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα έξω από αυτό.
Η φιλελεύθερη Παράταξη που έδωσε και κέρδισε όλες τις μάχες για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι εδώ!
Προσωπικά θα δώσω και αυτή τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις.
Για να μπορέσω να εκπροσωπήσω τους Αθηναίους, και κυρίως τους νέους ανθρώπους, στην επόμενη Βουλή.
Αλλά και για να συνεχίσω να παλεύω για να αποδείξω ότι το στοίχημα για την ανάκαμψη της Πατρίδας μας δεν χάθηκε.
Ούτε για τη γενιά μου, ούτε για τις γενιές που έρχονται.»