Βουλή των ΕλλήνωνΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: Καθυστερήσεις σε Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση

Την δύσκολη αυτή περίοδο που η χώρα μας προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να πετύχει τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η προσπάθεια για την εκτέλεση του ‘Έργου του Εθνικού Κτηματολογίου. Καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες στο έργο αυτό έχουν ως αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν στην καθυστέρηση και μια σειρά από άλλες επενδυτικές προσπάθειες.

Παράλληλα, καθυστέρηση παρατηρείται και στην ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, γεγονός που συμπαρασύρει και τις δράσεις για το Κτηματολόγιο. ¨Έλλειμμα σε κτηματολόγιο, χαρτογράφηση και γεωχωρικά δεδομένα συνεπάγεται δυσκολία στην εφαρμογή χωροταξικής και πολεοδομικής πολιτικής.

Τις προηγούμενες ημέρες Ευρωπαίοι Εμπειρογνώμονες σε επίσκεψή τους  πραγματοποίησαν διήμερη μελέτη του έργου υλοποίησης του Κτηματολογίου στη χώρα μας και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους φορείς και αναμένεται η αναλυτική τους έκθεση.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Ποιες οι ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να ξεπεραστούν οι σκόπελοι για την υλοποίηση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου, καθώς θεωρείται βασικό εργαλείο για το ξεκαθάρισμα της δημόσιας περιουσίας που μπορεί να αξιοποιηθεί;
  2. Πιστεύετε ότι η χώρα μας θα κατορθώσει να ολοκληρώσει τα προγράμματα κτηματογράφησης έως το 2020 που είναι και ο κύριος στόχος της;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

                                                                                                 Βασίλειος Π. Κικίλιας