Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στις 10 Ιουνίου 2014, ο Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και επισημαίνει ότι θα εργαστεί για μία Αστυνομία στην υπηρεσία των Πολιτών, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους νόμους του Κράτους.

Δεσμεύεται ότι  θα σταθεί αρωγός και συνεργάτης στην αποστολή των γυναικών και των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας και υπογραμμίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να είναι αποτελεσματική και ταυτόχρονα να έχει ανθρώπινο πρόσωπο. Τονίζει ότι κανείς αστυνομικός ή πυροσβέστης δεν «περισσεύει» και ότι όλοι είναι σημαντικοί και αξιέπαινοι για το έργο που προσφέρουν.

Προχωρά σε στοχευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.  Παράλληλα, δίνει έμφαση σε δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Διαδίκτυο, την οδική ασφάλεια, αλλά και την προστασία των ζώων.

Θέτει ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια και προστασία του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών, υλοποιώντας δράσεις με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα κατά την πρόσφατη αντιπυρική περίοδο.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια», «δεν εφησυχάζουμε ποτέ» είναι οι φράσεις που συνοδεύουν τις οδηγίες του. Διότι το ζητούμενο είναι ένα:

«Ο πολίτης να είναι και να αισθάνεται ασφαλής όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα της εβδομάδας, όλο το χρόνο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Βασίλης Κικίλιας

Μεταναστευτική Πολιτική

Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού Προβλήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ