Βουλή των Ελλήνων                                                           ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ, Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων ,Πολιτισμού &Αθλητισμού

Θέμα: Εξέταση των δαπανών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη φύλαξη κτιρίων, εγκαταστάσεων και εξωτερικών χώρων του κατά το διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος 2012.

Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές ,σε μια χρονική στιγμή που το κάθε Ευρώ μετράει και ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δίνουν αγώνα για να βρεθούν τα 11,5δις., ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ,εξακολουθούμε δυστυχώς να γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος.

Επίσημα έγγραφα(επισυνάπτεται σχετικό ) αποδεικνύουν την καταβολή υπέρογκου χρηματικού ποσού για την φύλαξη των κτιρίων ,των εγκαταστάσεων και των εξωτερικών χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος 2012.Συγκεκριμένα η πρυτανική αρχή ,ενέκρινε και αποδέσμευσε το ποσό των 1.263.284,30 ευρώ για τη συγκεκριμένη δαπάνη (για διάστημα  μόλις 2 μηνών).

Αρκεί να αναφέρω πως μετά από ενδεικτική έρευνα αγοράς που διενέργησα , ο μέσος όρος τιμής για 24ωρη φύλαξη (3 βάρδιες-3 άτομα) για ένα μήνα βρέθηκε περίπου 6.000 ευρώ ,άρα με περισσότερα από 600.000 ευρώ  ανά μήνα που δαπανά το ΑΠΘ θα πρέπει  να φυλάσσεται ταυτοχρόνως και καθημερινά από 300 άτομα-security.

Άλλωστε εκτεταμένα ρεπορτάζ για το ανωτέρω θέμα έχουν ήδη δημοσιευθεί στα έντυπα (Πρώτο Θέμα) και στα ηλεκτρονικά μέσα (EXTRA 3 TV-Αποκαλυπτικό δελτίο)

Περιπτώσεις σαν κι αυτή συνιστούν μέγιστη πρόκληση και προσβολή στην τιτάνια προσπάθεια που κάνουν οι Έλληνες και στις Θυσίες τους.

 

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Βάσει ποιου σκεπτικού –διαγωνισμού ή ανάθεσης υπεγράφη η εν λόγω σύμβαση και αποδεσμεύθηκε το ποσό των 1.263.284,30 ευρώ ;
  2. Υπό ποιον έλεγχο τελεί η πρυτανική αρχή, που σημειωτέον στο πρόσφατο παρελθόν απασχόλησε ξανά την κοινή γνώμη με παρόμοια ζητήματα;
  3. Σε ποιες κινήσεις έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί ο κ. Υπουργός προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι εάν υπάρχουν;

Συνημμένο: Απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης του ΑΠΘ που  εγκρίνει τη δέσμευση  της πίστωσης για τη συγκεκριμένη δαπάνη.

                                                                                                                   Ο Ερωτών Βουλευτής

                                                                                                                    

Βασίλειος Π.Κικίλιας