Βουλή των Ελλήνων 

Ερώτηση

 

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κοιν:  Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

Θέμα: Ανάρμοστη συμπεριφορά γραφείων ΣΥΡΙΖΑ προς τους αστυνομικούς των Μ.Α.Τ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες μια τραγελαφική κατάσταση εξελίσσεται κατόπιν εντολής της διοίκησης των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αστυνομικοί  των διμοιριών ΥΑΤ που προστατεύουν τόσο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενημερώθηκαν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τους χώρους των γραφείων για τις βασικές προσωπικές τους ανάγκες, μόνο μετά από επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και όχι περισσότερα από δύο άτομα τη φορά, γιατί θα θεωρείται συνάθροιση.

Είναι γνωστή η απέχθεια των κυβερνώντων απέναντι στους σκληρά εργαζόμενους αστυνομικούς των ΥΑΤ, αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές ξεπερνούν κάθε όριο λογικής. Η πράξη αυτή από πολλούς θεωρείται ως αντεκδίκηση της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμβολική κατάληψη-διαμαρτυρία που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στα γραφεία της Κουμουνδούρου ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Κάθε μέρα που περνάει το ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει και μια διαφορετική πτυχή της πολιτικής του συμπεριφοράς απέναντι στους ένστολους της αστυνομίας.

Θεωρώντας τιμή μου να έχω υπηρετήσει ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη όλους τους ένστολους αστυνομικούς , οι πράξεις αυτές μου δημιουργούν ερωτηματικά για τις προθέσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης απέναντι στους ανθρώπους της ΕΛΑΣ.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Είναι ενήμερη η ηγεσία του Υπουργείου για τις αντίστοιχες συμπεριφορές της Διοίκησης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους ένστολους των ΜΑΤ; Θα υπάρξει καταγγελία και άμεση παρέμβαση;

  

Ο ερωτών βουλευτής

 

Βασίλειος Κικίλιας