Βουλή των Ελλήνων 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Κοιν: Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικές

          

 

Θέμα: Αναπάντητες παραμένουν οι καταγγελίες για το hotspotτου Σκαραμαγκά.

 

 
Καίρια παραμένουν τα ερωτήματα για το δουλέμπορο του hotspot Σκαραμαγκά, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» προσελήφθη από την κυβέρνηση, παρά τις κατηγορίες που ακόμη εκκρεμούν εις βάρος του για παραβατικές δράσεις κατά των προσφύγων-μεταναστών.
Το γεγονός πως ο κουρδικής καταγωγής άντρας κατάφερε να διοριστεί από την κυβέρνηση συντονιστής στο hotspot παρόλο που είχε συλληφθεί για σωρεία παραβατικών πράξεων και του έχει δοθεί μια ευαίσθητη θέση εργασίας, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια, όχι μόνο για τον τρόπο διαδικασίας επιλογής υπευθύνων στα κέντρα φύλαξης, αλλά και για τη γενικότερη ανικανότητα διαχείρισης αντίστοιχων κρίσιμων αποφάσεων στα θέματα που άπτονται του μεταναστευτικού.
Η παραδοχή του κ. Μουζάλα, από το βήμα της Βουλής χθες , ότι ο κουρδικής καταγωγής άντρας είχε παίξει δραστήριο ρόλο στην Ειδομένη, επειδή τους ήταν-λογικά-χρήσιμος, όχι μόνο δεν ικανοποιεί κανέναν,  αλλά  εξοργίζει την κοινή γνώμη που για μια ακόμα φορά σαστίζει μπροστά στις αποκαλύψεις του Τύπου για το πώς χειρίζεται αυτή η κυβέρνηση τα θέματα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Με ποια κριτήρια προχωρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε διορισμούς προσωπικού στις δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών;
- Γνώριζε η ηγεσία του Υπουργείου ότι ο εν λόγω κύριος ήταν υπόδικος σοβαρότατων αδικημάτων; Aν όχι, θα τον απομακρύνει τώρα;
- Έτσι ενσαρκώνεται η αίσθηση τάξης και ασφάλειας που οραματίζεται η κυβέρνηση για τον τόπο μας;
 
 
Ο ερωτών βουλευτής
 
 
Βασίλειος Π. Κικίλιας