Βουλή των Ελλήνων 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Επίθεση κουκουλοφόρων στο ΑΤ ΑκροπόλεωςΓια άλλη μια φορά, το Σάββατο 2 Μαρτίου, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη άνανδρης επίθεσης των γνωστών σε όλους μας «κουκουλοφόρων» στο Α.Τ Ακρόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 20 ατόμων φορώντας μάσκες επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα με μολότοφ, ξύλα και πέτρες, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο και σε περιπολικά.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι ανεξέλεγκτη. Καθημερινά είναι πλέον τα επεισόδια βίας, βανδαλισμών, εμπρησμών, καταλήψεων δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, παραβατικών συμπεριφορών. Οι «μπαχαλάκηδες» δρουν ανενόχλητοι σε μια ανοχύρωτη πόλη και καταλύουν κάθε έννοια του κράτους δικαίου.

Οι αθηναίοι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και ανήμποροι μπροστά στην ευρύτερη εικόνα ανομίας. Όμως η Κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει, όμηρος και προσκολλημένη στις γνωστές της ιδεοληψίες.  

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε καταγγελτική ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο ΑΤ Ακρόπολης και κρούει για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των μπαχαλάκηδων εκφράζοντας φόβους πως την επόμενη φορά θα θρηνήσουμε θύματα.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται η κα Υπουργός :

- Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανεξέλεγκτης βίας στο κέντρο των Αθηνών; Ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των άνανδρων επιθέσεων σε κομβικής σημασίας στόχους στο κέντρο της Αθήνας;

- Υπάρχει σχεδιασμός για ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων του Κέντρου της Αθήνας;

- Σκοπεύει η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να επανασυστήσει την Ομάδα Δέλτα;

 

Οι  ερωτώντες Βουλευτές,

Κικίλιας Βασίλειος, Βουλευτής Α΄ Αθηνών