ΆρθραΗ ωρολογιακή βόμβα της Αθήνας και πως θα εξουδετερωθεί

 

“Γιατί οι άλλοι καλύτεροι ήταν”; Είναι η ύστατη φράση όσων έχουν απομείνει να στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση. 

 

Είτε συζητάς για την ασφυκτική φορολογία είτε για την ιδεαλιστική διαχείριση του προσφυγικού, αυτή η φράση είναι η μόνιμη επωδός για να τελειώσει βιαστικά μια αντιπαράθεση.  

 

Το ίδιο έκανε προσφάτως σε ένα πάνελ, ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που εκεί ξεπέρασε κάθε ρεκόρ - ως άλλος Σεργκέι Μπούμκα- και τη χρησιμοποίησε για τα θέματα εγκληματικότητας και ανομίας. 

Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. 

 

Αρκεί να συγκρίνει κάνεις την ασφάλεια και την τάξη στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα το 2014, όταν είχα την ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το σήμερα. Η Ελληνική Αστυνομία είναι η ίδια, αλλά η διαφορά χαώδης. Για ποιο λόγο; Γιατί πολύ απλά τότε είχαμε εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες τις ΕΛ.ΑΣ και τους αφήναμε να κάνουν τη δουλειά τους.

 

Η ανομία στη χώρα ποτέ δεν ήταν χειρότερη. 

 

Ποτέ δεν είχαν τέτοιο «ελεύθερο» οι Ρουβίκωνες να χτυπάνε ξένες πρεσβείες, δημόσιους οργανισμούς, σπίτια πολιτών, γραφεία εταιριών, γραφεία εφημερίδων, ακόμα και τη Βουλή, ακόμα και το… Πεντάγωνο!

 

Ποτέ δεν υπήρχαν τόσα «άβατα» μέσα στις πόλεις. 

Η επικίνδυνη διαχείριση του μεταναστευτικού δημιούργησε γκέτο μέσα στις γειτονιές της Αθήνας. Η πολιτική των ανοικτών συνόρων και το χάος στα κέντρα υποδοχής γέννησε ωρολογιακές βόμβες στο κύτταρο της πρωτεύουσας. 

 

Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η ΝΔ, αμέσως μόλις πάρει τη δύναμη του λαού,  θα αρχίσει να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες σε κλειστά κέντρα υποδοχής, φιλοξενίας και επαναπροώθησης έξω από τις πόλεις, μακριά από τις γειτονιές που στοιβάζονται σήμερα. Οι ελεύθεροι χώροι και οι γειτονιές θα επιστρέψουν στους κατοίκους της Αθήνας. 

 

Ποτέ όμως δεν κυκλοφορούσαν και τόσοι εγκληματίες ελεύθεροι. 

Γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα, με το Νόμο Παρασκευόπουλου άνοιξε τις φυλακές κι έβγαλε χιλιάδες εγκληματίες βαρυποινίτες. Το πρόβλημα δεν είναι ο όποιος Υπουργός. Είναι όλη η κυβέρνηση και πάνω από όλα ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος δίνει πολιτική κάλυψη στους μπαχαλάκηδες που αποτελούσαν μέρος της εκλογικής του πελατείας όταν ήταν κόμμα διαμαρτυρίας του 3% και τώρα τους δίνει σήμα ανοχής στο να βανδαλίζουν και να τρομοκρατούν, καταστρέφοντας δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Οι πολίτες νιώθουν ανασφάλεια και φαίνεται πως αυτό δεν απασχολεί μια κυβέρνηση, που κατατρέχεται από ιδεοληψίες του παρελθόντος. 

 

Πριν τρία χρόνια ήμουν ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση για το Νόμο Παρασκευόπουλου στη Βουλή. Σήμερα, έχουν δυστυχώς επιβεβαιωθεί όλα αυτά για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει. 

 

Η δέσμευσή μας είναι σαφής και ξεκάθαρη: Αυτός θα είναι ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 

Παράλληλα έχω ήδη αναφερθεί σε τρία επιχειρησιακά βήματα που είναι απαραίτητα:

 

Επανασύσταση της ομάδας “Δ”, ενίσχυση της ομάδας Δίας καθώς και της πεζής αστυνόμευσης σε κάθε συνοικία και κοινές επιχειρήσεις όλων των διευθύνσεων της ΕΛΑΣ στους δρόμους, στις γειτονιές, στα δημόσια κτίρια.

 

Τα θέματα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης, διέπουν οριζόντια την ελληνική κοινωνία. Είναι ζητούμενο αταξικό. 

 

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα. 

Η πάταξη της εγκληματικότητας όμως είναι και το μεγάλο πρόβλημα στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, από την Κυψέλη μέχρι το Παγκράτι - αλήθεια τι έγινε με εκείνο το ΚΕΠ των αναρχικών στην Πλατεία Εξαρχείων;

 

Να είναι σίγουροι οι συμπολίτες μου ότι θα έρθει σύντομα η μέρα που θα δουν μία αστυνομία που πραγματικά θα προστατεύει αυτούς, τα δικαιώματα και τις περιουσίες τους, αλλά και τη δημόσια περιουσία.

 

Μετά από 3,5% χρόνια ιδεοληψιών και ανικανότητας, η απάντηση είναι μία:

 

Ναι, οι άλλοι πολύ καλύτεροι ήταν. Και οι επόμενοι πολύ καλύτεροι θα είναι.