ΆρθραΟ ψηφοθηρικός τακτικισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην υπόθεση των αναδρομικών

Εν Αρχή ην ο Λόγος.
Το 2014 η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατέβαλε το 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, ώστε να αποκαταστήσει τις μισές από τις απώλειες που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, ενώ είχε δεσμευτεί και για την απόδοση των υπολοίπων. Δεν έκανε όμως μόνο αυτό. Προέβη και στην αναλογική αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών.
Τότε, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει την τροπολογία. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2015, o μελλοντικός εταίρος του κ. Τσίπρα και νυν Υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος, δήλωνε από το συνοριοφυλάκιο Νίκης στη Φλώρινα ότι “…προϋπόθεση για να συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, είναι να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων…”
Επί τέσσερα σχεδόν χρόνια, η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει τα αναδρομικά παρά τις συνεχείς μεγαλόστομες διακηρύξεις της, εμπαίζοντας στην κυριολεξία τους στρατιωτικούς.
Είμαστε πλέον στο Νοέμβριο του 2018 και η κλεψύδρα των εκλογών έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Ο ψηφοθηρικός τακτικισμός της κυβέρνησης, μετέφερε την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο πιο κοντά γίνεται στις κάλπες. Κανείς δε μπορεί να πειστεί πως ξαφνικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν φίλοι των πηληκίων. Απλά για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζουν και αυτή την κοινωνική και επαγγελματική τάξη, με τρόπο ψυχρό και κυνικό, ως εκλογική ύλη.
Και πάλι όμως, η κυβέρνηση έδωσε πολύ λιγότερα και βέβαια πολύ αργά.
Και θα εξηγήσω.
Πρώτον: Η Ελλάδα του 2018 δεν είναι η Ελλάδα του 2014.
Η κάλυψη του ποσού θα έπρεπε να έχει προκύψει από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, ενώ τελικά προέρχεται από την υπερφορολόγηση την εσωτερική στάση πληρωμών και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το πορτοφόλι του Έλληνα και το ταμείο των νοικοκυριών έχουν αδειάσει από τους 29 νέους φόρους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προφανώς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ανήκουν ως επί το πλείστον στη μεσαία τάξη της χώρας, έχουν συνειδητά, όπως είχε δηλώσει ο κ. Τσακαλώτος, εξοντωθεί.Δεύτερον: Κουρεμένα αναδρομικά.
Τα χρονικά διαστήματα του υπολογισμού των αναδρομικών στερούν ένα έτος και συγκεκριμένα το 2017 από τα εν ενέργεια στελέχη και δύο έτη, από 1-7-2016 έως τη ψήφιση της τροπολογίας,  για τα εν αποστρατεία στελέχη.
Τα “κουρεμένα” αναδρομικά από το ψαλίδι του νόμου Κατρούγκαλου, είναι ένα ακόμη δείγμα της κοροϊδίας της κυβέρνησης προς τους στρατιωτικούς.
Αυτά για να πέσουν οι μάσκες και να σταματήσουν ορισμένοι να μας κουνάνε το δάχτυλο.
Γιατί εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ.
Κάθε μέτρο που θα βάζει έστω ένα ευρώ στην τσέπη των πολιτών θα το στηρίζουμε.

Όμως όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, ταυτόχρονα θα βγαίνουν 2 ευρώ από την άλλη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, οι στρατιωτικοί μας που με αυταπάρνηση και πατριωτισμό εγγυούνται την ασφάλεια της Ελλάδας αξίζουν το σεβασμό όλων μας.
Χρέος της Πολιτείας είναι κάνει αυτά που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθούν, με δύναμη, περηφάνια και αξιοπρέπεια, στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών.