ΆρθραΟι τελευταίες μέρες της Πομπηίας

Στο βάθος μιας διαδρομής όλοι κρινόμαστε από τρία πράγματα: Πρώτον από την συνέπεια λόγων και έργων, δεύτερον από τον ηθικό μας κώδικα και τρίτον κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.  Η χθεσινή μέρα στο ελληνικό κοινοβούλιο ήταν μια ακόμη απόδειξη, ότι αυτή η κυβέρνηση, έχει κριθεί και στα τρία, με πολύ αρνητικό πρόσημο. 
 
Α. Συνέπεια λόγων και έργων
 
“Δεν πρόκειται να υπάρξουν αντισταθμιστικά ωφελήματα (Α/Ω). Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα τα κάνουμε εμείς.”
Αυτά ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στις 27.10.2017. Αυτοί που έχτισαν καριέρα κατακεραυνώνοντας το παλαιό πολιτικό σύστημα για τα αμαρτωλά «αντισταθμιστικά ωφελήματα» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , έφεραν στη Βουλή τροπολογία με ΑΩ η οποία μάλιστα βασίζονταν σε σύμβαση του 2000 επί Υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως αποκάλυψα από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου. Χθες, για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, επιβεβαίωσε ότι είναι ο πιο γνήσιος εκφραστής, όλων των λαθών του παρελθόντος.
 
Β. Ηθικός κώδικας
 
Ο κ. Καμμένος τις τελευταίες μέρες, σε κάθε στρατιωτική μονάδα που επισκέπτεται, δηλώνει ότι αυτή είναι ίσως η τελευταία του επίσκεψη ως ΥΕΘΑ, ενώ διαρρέει συνεχώς ότι είναι έτοιμος να τα «τινάξει όλα στον αέρα». Ουσιαστικά λοιπόν είναι Υπουργός υπό προθεσμία. Αποφασίζει τώρα, στις έσχατες μέρες της θητείας του, όπως ο ίδιος λέει, να φέρει μια τροπολογία με 230 εκ. ευρώ αντισταθμιστικά, ενώ μαζί με τον κ. Τσίπρα δήλωναν σε κάθε τόνο πως δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουν. Είναι σαφές πως ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση, ειδικά, εάν οι μέρες του στην κυβέρνηση είναι μετρημένες. 
 
Γ. Εκ του αποτελέσματος
 
Ο Υπουργός Άμυνας «απείλησε» με κλείσιμο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας- καθώς εκεί προορίζεται ένα μέρος των ΑΩ- εάν δε ψηφιστεί η τροπολογία. 
Εχω προβεί επανειλημμένως σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για την εγκατάλειψη της ΕΑΒ, που βρίσκεται σήμερα, με ευθύνη της κυβέρνησης στη χειρότερη οικονομική κατάσταση, με ορατό τον κίνδυνο απώλειας της παραγωγικής ικανότητας και λειτουργίας της. Μάλιστα, αυτό λαμβάνει χώρα σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα και ενώ εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα. Ούτε ο κ. Τσακαλώτος ούτε ο κ. Καμμένος, μου έδωσαν ένα πειστικό επιχειρησιακό σχέδιο διάσωσης και βιωσιμότητας της εταιρείας. Τουναντίον, η κυβέρνηση την έχει διαλύσει και το Υπουργείο Οικονομικών την χρηματοδοτεί αποσπασματικά και χωρίς πλάνο.  
Συνέπεια λόγων και έργων, ηθικός κώδικας και αποτέλεσμα. 
 
Τρεις άγνωστοι κανόνες για αυτούς που έχουν προσχωρήσει στη λογική «γίνεται της... καρέκλας». 
Και ο καθένας ξεχωριστά προσπαθεί να ντηλάρει πολιτικά για τον εαυτό του, προκειμένου να σωθεί στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας.