Άρθρα
4 πυλώνες για την Ανόρθωση της Μεσαίας Τάξης

 

Ο Αριστοτέλης, ο φιλόσοφος που μεγαλούργησε στην Αθήνα μας, έχει θέσει αξεπέραστα το πλαίσιο λειτουργίας της άριστης Πολιτείας, αρχή και θεμέλιο της οποίας είναι οι μέσοι πολίτες. Αυτοί που συμμετέχουν στα κοινά, οι φρόνιμοι και μετριοπαθείς άνθρωποι που ευημερούν αξιοπρεπώς χωρίς να είναι υπερπλούσιοι ή φτωχοί, οι υπεύθυνοι πολίτες που μάχονται για την ευμάρεια της πόλης και την ειρήνη, οι νομιμόφρονες και οι ενάρετοι. Γιατί η μεσαία τάξη είναι κατά κάποιον τρόπο μια αριστοκρατία της αρετής.

Μεσαία τάξη είναι οι άνθρωποι της Αθήνας μας: οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική οικονομία και τόσες και τόσοι άλλοι. Αυτή είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας και της παραγωγικής μας δομής, η κινητήριος δύναμη του κράτους, οι θεματοφύλακες της εθνικής μας συνείδησης. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που παραδοσιακά εκφράζουμε ως Νέα Δημοκρατία, αυτοί είναι σαρξ εκ της σαρκός μας. Ο δεσμός μεσαίας τάξης και Νέας Δημοκρατίας είναι ακατάλυτος.

Η μεσαία τάξη υπερφορολογήθηκε άδικα και τιμωρητικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιήθηκε ιδεολογικά, φορτώθηκε τα σπασμένα της οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα. Και όλα αυτά εμπρόθετα.

Δεν ξεχνώ την αποστροφή του κ. Τσακαλώτου από βήματος Κοινοβουλίου: «Ζορίσαμε τη μεσαία τάξη γιατί είχαμε άλλες προτεραιότητες…

Η φορολογική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο προϋπολογισμός του 2017 και του 2018 είναι μεγάλη για τους έντιμους και τους συνεπείς, για τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και είναι μια συνειδητή επιλογή που μεταβατικά πήρε η κυβέρνηση» (13/11/2017). Η μεσαία τάξη κατέστη ο ταξικός εχθρός της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε σαφές και μετρημένο σχέδιο για τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης, τη μεγάλη και δυναμική πλειοψηφία του πολιτικού σώματος.

Πρώτον, μειώνουμε δραστικά και άμεσα τη φορολόγησή τους. Τους το οφείλουμε ώστε να ανασάνουν οικονομικά και προσωπικά. Να μπορέσουν να απολαύσουν και πάλι τις ζωές τους. Να στηρίξουν αποτελεσματικά τις οικογένειές τους, τους συνεργάτες τους, τους φίλους τους, την τοπική οικονομία.

Δεύτερον, προωθούμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων -μικρών, μεσαίων και μεγάλων- ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Θέσεις που θα πυροδοτήσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί οφείλουμε στις νέες και τους νέους μας, το πλέον δημιουργικό κύτταρο του ελληνισμού, την ευκαιρία να προκόψουν στον ευλογημένο τόπο μας. Να θριαμβεύσουν, όχι να φυτοζωούν με τις ψευτοεπιδοματικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η νεολαία μας μπορεί να πετάξει ψηλά και εμείς θα σπάσουμε τις αλυσίδες που την καθηλώνουν στην γκρίζα Ελλάδα του κ. Τσίπρα.

Τρίτον, διασφαλίζουμε την τάξη και την ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση της ελευθερίας και προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι να αισθάνεται η ελληνική οικογένεια ασφαλής στο σπίτι της, στο δημόσιο χώρο, στην εργασία. Κάθε ώρα και στιγμή, δίχως αστερίσκους και εξαιρέσεις. Αδιαπραγμάτευτα. Ανάπτυξη και ευημερία χωρίς ασφάλεια και τάξη δεν υφίστανται. Με αφετηρία το κεκτημένο του 2014, προχωράμε σε μια νέα κανονικότητα, αντάξια της Ελλάδας του 2020, της Ελλάδας που θέλει να πάει μπροστά. Δεν γυρίζουμε πίσω και δεν νοσταλγούμε το παρελθόν.

Τέταρτον, τιμούμε έμπρακτα και δικαιώνουμε τους εθνικούς αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας. Η Μακεδονία, το Αιγαίο, η Κύπρος, ο εθνικός μας πλούτος, η ιστορία μας, η θρησκεία μας, ο πολιτισμός μας και η εθνική μας μνήμη είναι αδιαπραγμάτευτα. Και η μεσαία τάξη, οι θεματοφύλακες της εθνικής μας συνείδησης, όπως είπα,  σε αυτήν την υπερήφανη χώρα, πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει. Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Ερχόμαστε να αποδώσουμε δικαιοσύνη σε όσους υπέστησαν τις συνέπειες των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιτυχία μας θα κριθεί από το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα ξαναδώσουμε ελπίδα και χειροπιαστά αποτελέσματα στους μέσους πολίτες αυτού του τόπου, της Ελλάδας μας.