ΣυνεντεύξειςΣε θέματα ηθικής και αξιών δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου.

1. Στις αρχές της εβδομάδας βρεθήκατε «πρωταγωνιστής» σε διαρροές για λίστα φορολογικού ελέγχου για καταθέσεις στο εξωτερικό. Μάλιστα η συγκεκριμένη πληροφορία έγινε είδηση στα ΜΜΕ. Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή σας μόλις πληροφορηθήκατε ότι είστε ανάμεσα στους τρεις βουλευτές που ελέγχονται;

Ό,τι δημοσιεύτηκε δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το σύνολο των χρημάτων μου βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα φορολογημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ και είναι όλο δηλωμένο στο πόθεν έσχες μου. Το όλο θέμα προέκυψε από μιά λάθος διασταύρωση των συνδικαιούχων για ένα οικογενειακό έμβασμα του 2010 από εκποίηση ακίνητης περουσίας της μητέρας μου. Όπως δήλωσα επανειλημμένα, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, γι αυτό και κατέπεσε εντός δύο ημερών. Πορεύομαι στη ζωή μου με τις αξίες και τις αρχές μου, που σε κανέναν δεν επιτρέπω να αμφισβητήσει. Η πρώτη αντίδρασή μου όταν το πληροφορήθηκα ήταν έκπληξη και πικρία μαζί, γιατί έτσι νιώθει ένας άνθρωπος που τον πνίγει το δίκιο. Βγήκα όμως αμέσως και εξήγησα, πως από το 1992 κάνω φορολογικές δηλώσεις ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και εν συνεχεία ως ορθοπεδικός γιατρός. Εγώ δεν μπήκα στην πολιτική για να βγάλω χρήματα. Και φυσικά πολύ καλά κάνουν και με ελέγχουν, είμαι δημόσιο πρόσωπο και επιβάλλεται να γίνεται αυτό. Αναρωτιέμαι όμως, ενώ είχα καταθέσει όλα τα διευκρινιστικά στοιχεία αμέσως μόλις μου ζητήθηκαν (Απρίλιος του 2013) στη ΔΟΥ Γλυφάδας όπου ανήκω, γιατί πρώτα έγινε η συκοφαντική διαρροή στα blogs και στη συνέχεια ξεκίνησε ο τυπικός έλεγχος που με δικαίωσε απολύτως;

2. Στις δηλώσεις σας είπατε πως το θέμα είναι πολιτικό, τι εννοείτε και σκέφτεστε να προσφύγετε στη δικαιοσύνη; Στοχοποιηθήκατε;

Βεβαίως και το θέμα είναι πολιτικό, όταν αιωρούνται φήμες για τρεις βουλευτές της ΝΔ, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία είναι στους 153…Προκάλεσα τον οποιοδήποτε έχει να πει κάτι για μένα επώνυμα, έστω και για 1 ευρώ, να βγει και να το πει και απέδειξα την καθαρότητά μου. Στη γραπτή δήλωσή μου επιφυλάχθηκα και το επαναλαμβάνω κάθε νομίμου δικαιώματός μου. Προφανώς αισθάνομαι πως στοχοποιήθηκα με ανώνυμες διαρροές και ψεύδη που κατέπεσαν. Δηλώνω πως, αν έτσι κάποιοι θέλουν να πλήξουν μέσω εμού τη ΝΔ, διάλεξαν λάθος πεδίο. Ας προσπαθήσουν με πολιτικά επιχειρήματα, γιατί σε θέματα ηθικής και αξιών δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Αν πάλι, και το λέω ευθέως, κάποιοι θέλουν να με κοντύνουν εσωκομματικά με λάσπη στον ανεμιστήρα, είτε επειδή αισθάνθηκαν ότι πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές ή οι εθνικές, τους δηλώνω πως ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και δεν με αγγίζουν τέτοιου είδους συκοφαντίες. Ματαιοπονούν. Εγώ πάντως θα ανακαλύψω τι πραγματικά συμβαίνει, μιας και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν.

3. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ πήρατε 47,5% σ' έναν συναρπαστικό προεκλογικό αγώνα όπου κάποιοι πίστευαν ότι δεν θα περνούσατε καν στο 2ο γύρο. Πλέον με την εμπειρία σας ποιο πρόσωπο θα θέλατε να δείτε να δίνει τη μάχη της Αττικής για τη ΝΔ;

Η μάχη που δώσαμε για την Περιφέρεια Αττικής τρία χρόνια πριν, ήταν συγκλονιστική. Δεν ξεχνώ τη στήριξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του απλού κόσμου σε μια προσπάθεια που ξεκινήσα με εμένα ως νέο πρόσωπο και αουτσάιντερ, και τελικά οι πολίτες την αγκάλιασαν.

Είμαι περήφανος για τις μάχες που δώσαμε και για την αγάπη που εισέπραξα. Πιστεύω στην ανανέωση, στα φρέσκα πρόσωπα που προέρχονται από την κοινωνία και έχουν δίψα για προσφορά, αξίες, αρχές και όραμα. Θα ήλπιζα η ανανέωση και το άνοιγμα στην κοινωνία, όπως έγινε με εμένα, να συνεχιστεί και με άλλα τέτοια πρόσωπα. Η ΝΔ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, όσο τραβάει μπροστά… Η απόφαση όμως είναι του Πρωθυπουργού και εγώ έχω μάθει να σέβομαι τις αποφάσεις. Άλλωστε οι εκλογές αυτές θα είναι βαθύτατα πολιτικές.

4. Για τον Δήμο της Αθήνας τα ονόματα είναι γνωστά, τι πιστεύετε; Άρης Σπηλιωτόπουλος ή Νικήτας Κακλαμάνης;

Πιστεύω πως στρατηγός είναι ένας, δεν μπορεί να είναι δύο και μάλιστα ο στρατηγός πρέπει να ενώνει, να εμπνέει, να οδηγεί με φρέσκιες ιδέες, όραμα, πίστη και τόλμη. Στην Αθήνα ο νέος Δήμαρχος επιβάλλεται να μπορεί και να θέλει να τα αλλάξει όλα. Σεβόμενος τις ανακοινώσεις που έχουν ήδη γίνει, και επειδή θέλω να δω να κερδίζουμε τον Δήμο της Αθήνας, εύχομαι τα καλύτερα και θα συμβάλλω σε αυτό.

5. Η κυβέρνηση θα περπατήσει, η χώρα θα σωθεί, υπάρχει ελπίδα;

Τα πρώτα απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα είναι ήδη εδώ. Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, έναν χρόνο νωρίτερα από τις προβλέψεις, και μεγαλύτερο από όσο υπολόγιζαν αρχικά και οι πλέον αισιόδοξοι.

Αυτή η επιτυχία, την οποία πιστώνεται η κυβέρνηση που έκλεισε τα αυτιά της στις σειρήνες του λαϊκισμού, δίνει στη χώρα άλλον διαπραγματευτικό αέρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα διατεθεί για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Τα Μνημόνια τελείωσαν. Τα αφήνουμε πίσω μας. Και επιστρέφουμε στις αγορές, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Με ένα εθνικό σχέδιο, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, ώστε να μην χρειαστεί να στηριχτούμε ποτέ ξανά στο μέλλον σε δανεικά.

Οι τεράστιες θυσίες των Ελλήνων πολιτών, οι μεγαλύτερες που έχουν ζητηθεί ιστορικά από κάποιον λαό σε καιρό ειρήνης, δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες. Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένες.

Θα ήθελα όμως εδώ να τονίσω πως στην δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρεθήκαμε ως Χώρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενδώσουμε σε ότι έχει να κάνει με τα Εθνικά μας θέματα.

Η περήφανη εθνική πολιτική που συνδέει την διπλωματία με τις ενεργειακές εξελίξεις και την Γεωστρατηγική που είχε κορωνίδα το όχι στο Σχέδιο Ανάν, το όχι στο Βουκουρέστι και τις ενεργειακές συμφωνίες με Ρωσία, Ισραήλ και Αμερική πρέπει πάση θυσία να συνεχιστεί!

Είναι η πολιτική που χάραξε ο Κώστας Καραμανλής για την Ελλάδα και συνεχίζει σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον ο Α. Σαμαράς. 

Να θυμάστε πως οι αγώνες για το δίκαιο ενός Λαού έχουν ως οδηγό την ιστορία του και τις θυσίες του και η επιμονή και πίστη στις αξίες και τα ιδανικά του οδηγούν πάντα σε ένδοξες νίκες.