Συνεντεύξεις1. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τη πολιτική και τι εντυπώσεις έχετε αποκομίσει με την έως ενασχόληση σας;

Από παιδί ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και αργότερα σπούδασα γιατρός. Είμαι χειρουργός ορθοπεδικός, πτυχιούχος της Ιατρικής Αθηνών και αργότερα ανακηρύχθηκα Διδάκτορας της ίδιας σχολής.  Στον αθλητισμό αγωνίστηκα με τους συμπαίκτες μου για την νίκη της ομάδας αλλά και της Ελλάδας και στην επιστήμη μου για τον άνθρωπο. Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα με ενέπνευσαν για την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Επιθυμώ διακαώς να αγωνίζομαι για την Ελλάδα μας, την κοινωνία,  τον Άνθρωπο. Να συνεισφέρω στην απάλειψη του ανθρώπινου πόνου, να βοηθώ στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα , τα εμπόδια , οι δυσκολίες. Να νικάμε.

2. Θεωρείται πως αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες από τη μεταπολίτευση;

Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει και διαφορετική κρισιμότητα, διαφορετικό διακύβευμα. Σ αυτές τις εκλογές όμως κινδυνεύει η σταθερότητα της πατρίδας μας στην πορεία της προς την ολοκλήρωση και την ανάπτυξη. Μη ξεχνάμε χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας με τις τρόικες και τα μνημόνια. Εμείς, η Νέα Δημοκρατία παρόλη την αλλεργία μας στα μνημόνια εργαστήκαμε σκληρά για να πείσουμε τους εταίρους μας για ένα άλλο μίγμα πολιτικής και οικονομίας ώστε να βάλουμε την χώρα σε μια σταθερή τροχιά απεξάρτησης και εξόδου από τα μνημόνια. Και το καταφέραμε. Λίγοι μήνες μας χωρίζουν από την έξοδο στις αγορές.  Επομένως το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών είναι πολύ κρίσιμο για το που θα παει η Ελλάδα μας αύριο. Κινδυνεύει ο ψηφοφόρος να παραπλανηθεί από τα δημαγωγικά και μη σοβαρά επιχειρήματα που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά στην προσπάθεια της να υφαρπάξει την ψήφο. Δυστυχώς το ψέμα είναι πιο γλυκό, πιο ελκυστικό από την σκληρή αλήθεια. Εμείς όμως προτιμάμε την αλήθεια.

3. Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

Θεωρώ πως ήδη σας το είπα. Να επιλέξουμε τι μέρα επιθυμούμε να μας ξημερώσει. Ποιο δρόμο επιλέγουμε. Επιλέγουμε το δρόμο της κακίας ή της Αρετής; Ο ένας είναι επιθυμητός και έχει Σειρήνες πλανεύτρες που μας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Ο άλλος είναι δύσκολος, επίπονος, απαιτεί σκληρή δουλειά αλλά είναι αυτός που μας οδηγεί στον προορισμό μας, στη δημιουργία στην παραγωγική ανάπτυξη. Για αυτό κι εγώ χρησιμοποιώ ένα στίχο των ActiveMembers, «Δέσου καλά στο κατάρτι και άσε τις Σειρήνες να σε φωνάζουν,  να σου τάζουν πολλά». Πιο απλά, «μη τσιμπάτε».

4. Σε περίπτωση εκλογής της Νέας Δημοκρατίας, θα θέλατε να συνεχίσετε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή πιστεύετε πως έχετε ολοκληρώσει το έργο σας;

Το έργο δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Πάντα έχει πολλά πράγματα να γίνουν. Όλα έχουν να κάνουν με το προσωπικό όραμα του καθενός, τις ικανότητές του και την επιθυμία να προσφέρει και να δημιουργήσει. Αισθάνομαι ένας απλός κωπηλάτης. Απλά τραβάω κουπί να προχωρήσει η βάρκα. Όπου κι αν βρεθώ θα δημιουργήσω επειδή και θέλω και μπορώ.

5. Το τελευταίο διάστημα οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αδιαμφισβήτητα θετικό πρόσωπο. Ωστόσο, πολύς κόσμος συνεχίζει να βλέπει τους Αστυνομικούς με ιδιαίτερη καχυποψία. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Η αστυνομία δεν  μπορεί, δεν επιτρέπεται να είναι σε μια συνεχή αντιπαράθεση με την κοινωνία. Η αστυνομία οφείλει να προασπίζεται την ελευθερία και την ασφάλεια της κοινωνίας. Να προστατεύει τον πολίτη. Αυτό είναι κοινωνική απαίτηση.

6. Τα γεγονότα στη Γαλλία έχουν συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Πως σχολιάζετε την όλη αυτή αναταραχή;

Δυστυχώς ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απ όπου και αν προέρχεται είναι συνεχής και επίπονος. Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς. Τα γεγονότα της Γαλλίας δεν αφορούν μόνο τον γάλλο πολίτη και την γαλλική κοινωνία. Αφορούν ολόκληρη την ανθρωπότητα και ολόκληρο τον πολιτισμό όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Οφείλουμε συνεχή επαγρύπνηση και κυρίως να αφήσουμε στην άκρη υποκρισίες και μικροπολιτικές.

7. Πως κρίνετε τις προθέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσον αφορά την ΕΛ.ΑΣ.;

Τρομάζω, ειλικρινά τρομάζω. Ελπίζω πως η ευθύνη που θα αισθανθούν στην περίπτωση που κληθούν να κυβερνήσουν να τους συνετίσει.

 

8. Η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη; Αν ναι, ποια θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί;

Λάθη κάνουν όσοι εργάζονται, όσοι κατά πως λέει ο λαός σπάζουν αυγά, όσοι τολμούν. Και βέβαια γίνανε λάθη και θα ξαναγίνουν. το ζητούμενο είναι να διδάσκεσαι από αυτά και να προχωράς μπροστά. Κι εμείς ως κόμμα εξουσίας εργαζόμαστε για να πάει η Ελλάδα όσο πιο μπροστα, όσο πιο ψηλά μπορεί. Είπα πολλές φορές τελευταία, εμείς ξεκολλήσαμε το κάρο από τις λάσπες, ρυμουλκήσαμε το σκάφος από τις ξέρες που το έριξαν οι  υποσχόμενοι με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Υποσχέθηκαν λεφτά υπάρχουν και μας βάλανε στα μνημόνια. Τώρα υπόσχονται ένα παράδεισο που κανείς δεν θα πληρώνει δάνεια και φόρους και όλα θα είναι μοναδικά κι όμορφα και θα φτιαξουν όχι μόνο την Ελλάδα μας αλλά και την Ευρωπη ολόκληρη θα διορθώσουν. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες.

9. Γιατί οι Αθηναίοι να ψηφίσουν Βασίλη Κικίλια;

Δεν μ αρέσουν τα «ίσως», «τα μάλλον», « τα ναι μεν αλλά». Μπορώ να διαχειριστώ προβλήματα, να αναπτύξω πολιτικές επίλυσης αυτών, και αυτοδεσμεύομαι. Ακόμα και γι αυτά που είναι δύσκολα όταν πω μπορώ σημαίνει πως μπορώ. Ξέρετε όπως στην γραμματική έτσι και στην πολιτική, όλα είναι θέμα «προσώπου».

10. Ως νέος πολιτικός και άνθρωπος, τι έχετε να συμβουλέψετε τη σημερινή νεολαία που βιώνει δυσκολες καταστάσεις και φοβάται πολύ για το μέλλον της;

Να μη φοβάστε και να αγωνίζεστε. Να γυαλίζει το μάτι σας. Να διψάτε για τα μεγάλα και τα ιδανικά και να μη βολεύεστε. Το μέλλον είναι δικό σας και αυτό δεν μπορεί κανείς να σας το στερήσει.