ΣυνεντεύξειςΗ ΝΔ δεσμεύεται να επαναφέρει τη σταθερότητα και την ηρεμία.

 

Η ΝΔ αποδοκιμάστηκε για την πολιτική της μόλις τον περασμένο Γενάρη. Γιατί οι αναποφάσιστοι να εμπιστευτούν εσάς; Θεωρείτε πως αρκεί η ασυνέπεια λόγων και έργων του Αλέξη Τσίπρα, για να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι; Ποιό είναι το στοίχημά σας;
Αν οι επτά αγχώδεις, αγωνιώδεις, καταστροφικοί μήνες της πρώτη φορά αριστερής διακυβέρνησης, που μας χρέωνε διακόσια εκατομμύρια αύξηση του χρέους ημερησίως, αν η αλαζονική κομματική συμπεριφορά έναντι του πολίτη, αν η διάψευση κάθε υπόσχεσης, αν ο εκσυριζαϊσμός του κράτους, αν η ανάληψη εξειδικευμένων θέσεων από ειδικευμένους στον κομματισμό παράγοντες, δεν έδωσαν στους πολίτες τα δεδομένα που χρειάζονται για να αλλάξουν, τότε θα έπρεπε να σκεφτούμε ότι οι πολίτες προκρίνουν την αυτοκαταστροφή. Δεν το δέχομαι.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως «κάναμε λάθη». Δεν το λέει για να περάσει ανώδυνα. Από τον Ιανουάριο ως σήμερα ο καθένας μας, όλοι μαζί και η ηγεσία της ΝΔ, προηγούμενη και νυν, μιλήσαμε για σφάλματα που έγιναν. Αλλά όλα αυτά δεν μπορούν ούτε να απαλείψουν, ούτε και να μειώσουν ότι η ΝΔ και όλα τα στελέχη της, κράτησαν όρθια την Ελλάδα σε στιγμές επικίνδυνες, προτάσσοντας τον πατριωτισμό της Παράταξης από το κομματικό της συμφέρον. Δεν αρνηθήκαμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, ούτε διεκδικήσαμε το αλάθητο.
Δεν θα τα γκρεμίσουμε όμως όλα για να εμφανιζόμαστε ως μετανοούσες Μαγδαληνές. Δε νομίζω ότι αυτό απαιτεί ο ελληνικός λαός. Έχει κάνει πολλές θυσίες τα τελευταία 5 χρόνια. Σήμερα απαιτεί ειλικρίνεια. Θέλει να ακούσει την αλήθεια. Θέλει λύσεις. Θέλει ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό. Η ΝΔ μπορεί να τα προσφέρει. Αυτό είναι το στοίχημά μας από την 21η Σεπτεμβρίου. Και θα το κερδίσουμε!
Ποιο είναι το βασικό μήνυμα που νομίζετε πως έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τη Θεσσαλονίκη;
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε στη Θεσσαλονίκη και το εκπέμπει καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι τώρα είναι η ώρα της εθνικής συνεννόησης, των συνεργασιών και των πολιτικών συναινέσεων για το καλό της χώρας.
Είναι ένας πολιτικός που έχει αποδείξει εμπράκτως ότι πιστεύει στη συλλογικότητα και τη συνένωση δυνάμεων. Είναι ο πολιτικός που χρειαζόμαστε για να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα, εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχουν ανάγκη οι Έλληνες.
Το γεγονός ότι η ΝΔ δεν κάνει δεσμεύσεις και δε δίνει υποσχέσεις, θα επηρεάσει τελικά θετικά τους ψηφοφόρους, που ψάχνουν μια σανίδα σωτηρίας ή θα βαρύνει αρνητικά;
Θα μου επιτρέψετε να μη συμφωνήσω. Η ΝΔ δεσμεύεται και υπόσχεται να επαναφέρει τη σταθερότητα στην οικονομία και την ηρεμία στους πολίτες της. Με σχέδιο, όραμα, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά. Απλά, και αυτό είναι που ξενίζει, δεν μπαίνουμε σε πλειστηριασμό ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας το κάνουν μόνοι τους.
Το λογαριασμό για τους μαθητευόμενους μάγους τον πληρώσαμε. Πειραματιστήκαμε με την «πρώτη φορά αριστερά». Η σανίδα σωτηρίας που ψάχνουν οι Έλληνες δεν είναι η άκρατη παροχολογία. Δεν είναι ούτε το «λεφτά υπάρχουν», ούτε η «ελπίδα» που δεν ήρθε ποτέ.
Πολλοί λένε πως αν η ΧΑ έρθει και πάλι τρίτο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεν θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να μην τη μετατρέψουν σε αξιωματική αντιπολίτευση. Το ασπάζεστε;
Η Χρυσή Αυγή δεν θα είναι τρίτο κόμμα.