Συνεντεύξεις 

 

"Η κυβέρνηση έχει προ καιρού παραδώσει τα όπλα για το χρέος."

 

Κύριε εκπρόσωπε η κυβέρνηση επιμένει σε μια λύση - πακέτο και προσβλέπει πλεον στο eurogroup του Ιουνίου. Τι λέτε;

Η κυβέρνηση έχει πλέον περάσει από τη ρητορική της επιβολής των θέσεών της σε ευχολόγια και την πολύ οικεία σε αυτήν μετάθεση ευθυνών. Είναι εμφανές ότι έχει υποστεί στρατηγική ήττα, που δυστυχώς, μετακυλίεται στoυς Ελληνες. Κανείς δεν πιστεύει πια, αυτούς που συνεχώς χτίζουν προσδοκίες με ψέματα και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» έρχεται η σκληρή πραγματικότητα τους διαψεύσει οικτρά.

Μετά και την ψήφιση όμως του νεου πακέτου μέτρων, η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της; Μήπως οι εταίροι βάζουν συνεχώς εμπόδια;

Τα μέτρα είναι αχρείαστα, προϊόν εγκληματικής καθυστέρησης και αδιέξοδων πολιτικών που είχαν και έχουν σκοπό την «λίγο παραπέρα» παρατάση στην καρέκλα της εξουσίας.
Δε θα υπήρχε λόγος ύπαρξης, ούτε τρίτου, πόσο μάλλον τέταρτου μνημονίου, αν δεν υπήρχαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τραγική ειρωνεία: Αυτοί που ήρθαν να απελευθερώσουν τη χώρα από την «επιτροπεία», υπογράφουν τα Μνημόνια δύο-δύο. Οι εταίροι έχουν ευθύνη για τα μίγματα πολιτικής και υπερφορολόγησης των Ελλήνων, για ατολμία αλλά κυρίως γιατί εκμεταλλεύονται την πιο ανίσχυρη και βολική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης για να εξυπηρετήσουν και δικούς τους στόχους.

Η ΝΔ στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για λύση στο χρέος;

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την εθνική προσπάθεια για λύση στο χρέος, που δρομολογήθηκε από το 2012 επί κυβέρνησης Σαμαρά και οι δανειστές χρωστούν στον ελληνικό λαό που έχει κάνει θυσίες, έχει επιδείξει υπομονή και σύνεση.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει προ καιρού παραδώσει τα όπλα για το χρέος. Στις 12 Ιουλίου 2015 ο κ. Τσίπρας απεμπόλησε το εργαλείο του "κουρέματος" και στις 24 Μαϊου 2016 πήγε τη συζήτηση για μετά το 2018.

Η κυβέρνηση προωθεί μια ψευτολύση. «Πολύ λίγα, πολύ αργά»!
Εγκλωβίζει τη χώρα σε εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια και στραγγαλίζει την οικονομία.
Η Νέα Δημοκρατία θέλει μια καθαρή λύση που θα καθιστά βίωσιμο το ελληνικό χρέος. Δηλαδή, με επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής και "πάγωμα" των επιτοκίων με μετατροπή των κυμαινόμενων, σε σταθερά, χαμηλά, επιτόκια, ώστε η βιωσιμότητά του να εξυπηρετείται με ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ, όχι 3,5%.

Η ψήφιση των μέτρων απο τη Βουλή εκ των πραγμάτων παει πιο πίσω τις εκλογές. Μήπως το αίτημα για πολιτική αλλαγή χάνει πλεον έδαφος και πρέπει να γινει αναπροσαρμογή της τακτικής σας;

Δεν ξέρω καμία ομάδα που να κερδίζει 3-0 στο ημίχρονο και να αλλάζει τακτική. Ειδικά όταν το διακύβευμα είναι η συντριπτική αλλαγή πολιτικής με πάση θυσία μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών του κράτους, προσέλκυση επενδύσεων, και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μας πονάει να βλέπουμε τη χώρα γονατισμένη και την κοινωνία απελπισμένη.
Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή επιβεβαιώνεται από την κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Προφανώς οι πολιτικές εμπλουτίζονται και μπολιάζονται συνεχώς. Στο κάτω κάτω, το 85% της ελληνικής κοινωνίας τους λέει να φύγουν. Τι περιμένετε, η αξιωματική αντιπολίτευση να τους λέει να μείνουν;

Η πρόσφατη επίθεση στον πρωην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έφερε νεα αντιπαράθεση με φόντο την τρομοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει αντιπαράθεση για την τρομοκρατία. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν ανέχεται να ζει με το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας. Και απαιτεί κράτος δικαίου, όπου η ελευθερία ιδεών, αρχών, γνώμης και έκφρασης είναι δεδομένη. Και σε αυτό θα έπρεπε να ομονοούν όλοι. Υπάρχει δυστυχώς, μια ισχνή μειοψηφία που βάζει ιδεολογικό μανδύα στην ωμή βία, στις απειλές και επιθέσεις κατά πολιτών και εν τέλει στην κατάλυση της αστικής δημοκρατίας.
Δικαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στα θέματα τρομοκρατίας. Θυμίζω ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου για χαριστικές διατάξεις σε ποινικούς και τρομοκρατές και κατάργηση των φυλακών τύπου Γ στο Δομοκό, η γραμμή επικοινωνίας πολιτικών στελεχών του υπουργείου δικαιοσύνης με έγκλειστους των φυλακών του Κορυδαλλού, η πολιτική εντολή να μην παρεμβαίνει η ΕΛ. ΑΣ στα Εξάρχεια, οι μπαχαλάκηδες που καταστρέφουν μέρα παρά μέρα δημόσια και ιδιωτική περιουσία αλλά και η εξαγωγή εγχώριας τρομοκρατίας με τα δέματα-βόμβες σε Σόιμπλε και Τόμσεν, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάγκη για μια άλλη κυβέρνηση, με άλλο Πρωθυπουργό που θα έχει την πολιτική βούληση να επαναφέρει το Νόμο και την Τάξη, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Το τελευταίο διάστημα η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους για τη δημόσια ασφάλεια, βάζοντας συχνά πυκνά στη ατζέντα και το άβατο των Εξαρχείων.

Στις Δημοκρατίες, η ασφάλεια του Πολίτη είναι προϋπόθεση Ελευθερίας. Οι πολίτες είναι Ελεύθεροι όταν είναι και αισθάνονται ασφαλείς. Αν ο πολίτης δεν νιώθει ασφάλεια, δεν μπορεί ούτε να εκφραστεί, ούτε να δημιουργήσει, ούτε να προκόψει, ούτε να ευημερήσει. Όποιος δεν νιώθει ασφάλεια, ζει με το φόβο. Όποιος ζει με το φόβο δεν μπορεί να είναι ελεύθερος.
Οι εικόνες κουκολοφόρων να κραδαίνουν όπλα παρελαύνοντας στα Εξάρχεια και αναρχικών να έχουν στήσει παράνομο ΚΕΠ στην πλατεία, ενώ ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν κάνουν τίποτα, δίνει την εντύπωση στους πολίτες, ότι στη χώρα κυριαρχεί η ασυδοσία και το χάος, εις βάρος της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επιστραφούν οι γειτονιές στους πολίτες τους.


Τα Εξάρχεια ανήκουν στην εκλογική σας περιφέρεια στην Α Αθήνας. Μάλιστα έχετε περάσει απο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενω η πολιτική σας καριέρα ξεκίνησε απο το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Θα σας ενδιέφερε ο δήμος Αθηναίων;

Είμαι εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α Αθηνών. Η μάχη για τα προβλήματα της χώρας είναι σήμερα.