Συνεντεύξεις 

"Μόνη λύση για τη χώρα να φύγει αυτή η κυβέρνηση."

 

Ποιο είναι το πρόβλημα που δεν μπορεί να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιλέγεται  μια θεσμική τυπικότητα και ψυχρότητα;

 

Βασική προϋπόθεση μιας ουσιαστικής συζήτησης είναι πρώτα από όλα να υπάρχει αξιοπιστία. Και ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει πως δεν είναι αξιόπιστος. Άλλα λέει εντός των κλειστών αιθουσών και άλλα διαρρέει εκτός. Άλλα λέει εντός των συνόρων και άλλα στο εξωτερικό.

Είναι ο ίδιος που έχει τορπιλίσει αμέτρητες φορές τα περιθώρια ενός ειλικρινούς διαλόγου, με ψεύδη, συκοφαντίες και «επιχειρήσεις» λάσπης.Στόχος του η πάση θυσία παραμονή στην εξουσία.Ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την Αλήθεια στην προ ημερησίας συζήτηση για το χρέος και την οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή για να απολογηθεί για τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην οικονομία και κυρίως στην κοινωνία.

 

Με δεδομένο ότι η λύση για τη ρύθμιση του χρέους μετατίθεται για το τέλος του προγράμματος δεν είναι λογικό ο κ.Τσίπρας να κάνει εκλογές μετά το 18 για να μην χαρίσει  σε σας την οποιαδήποτε θετική εξέλιξη σε αυτό το θέμα;

 

Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να χαρίσει τίποτα σε κανέναν.

Μόνο παίρνει. Έχει δεσμεύσει την Ελλάδα στο 4ο Μνημόνιο με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και με βαριά λιτότητα για 37 χρόνια. Έχει υπογράψει περικοπές συντάξεων και αύξηση της φορολογίας σε όλους. Δε φαίνεται επίσης να πετυχαίνει την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Με την παρωχημένη πολιτική του, την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της κυβέρνησής του, δυσχεραίνει αφάνταστα την προσέλκυση επενδύσεων.

Αρα, όσο παραμένουν στην εξουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και όσο είναι Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δε θα υπάρχει καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα, αλλά ο λογαριασμός για τους Ελληνες πολίτες θα μεγαλώνει.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικήσει για τη χώρα την καλύτερη ρύθμιση του χρέους, όπως έχουν δεσμευτεί οι εταίροι από το 2012, με στόχο η βιωσιμότητά του να εξυπηρετείται με πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ.Ετσι ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για μείωση φορολογίας, νέες θέσεις εργασίας και στήριξη των αδυνάμων.

 

Παρά την επιμονή της νέας Δημοκρατίας ο  ορίζοντας των πρόωρων εκλογών φαίνεται ότι απομακρύνεται. Ποια θα πρέπει να είναι η στρατηγική του κόμματος τους επόμενους μήνες; Έχει νόημα πια κάθε μήνα να ζητάτε εκλογές που δεν θα γίνουν;

 

Θα αστειεύεστε προφανώς. Αρκεί  να διαβάσει κανείς τα νέα σκληρά μέτρα, το περιεχόμενο δηλαδή του 4ου Μνημονίου που έφεραν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, για να καταλάβει ότι το αίτημα των εκλογών δικαιώνεται εκ των πραγμάτων.

Ειδικά μάλιστα όταν το ζητούμενο είναι η συντριπτική αλλαγή πολιτικής με πάση θυσία μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών του κράτους, προσέλκυση επενδύσεων, και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μας πονάει να βλέπουμε τη χώρα γονατισμένη και την κοινωνία απελπισμένη.

Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή επιβεβαιώνεται από την κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Προφανώς οι πολιτικές εμπλουτίζονται και μπολιάζονται συνεχώς. Αλλά κύριε Τάκη, όταν το 85% της ελληνικής κοινωνίας τους λέει να φύγουν,  τι περιμένετε, η αξιωματική αντιπολίτευση να τους λέει να μείνουν;

 

Το αφήγημα που διατυπώνουν πολλοί βουλευτές της Nέας Δημοκρατίας είναι ότι το κόμμα σας θα πρέπει να βάλει ως  εκλογικό στόχο του την αυτοδυναμία. Θα πρέπει να είναι αυτό το διακύβευμα των εκλογών;

 

Tο διακύβευμα των εκλογών είναι η συμπόρευση μας, οριζόντια, με όλη την ελληνική κοινωνία. Αυτή δίνει τις μεγάλες νίκες και απ’ αυτήν αντλούμε τη δύναμή μας.

 

Στις «Ειδήσεις» αναδείξαμε το θέμα των καταγγελιών του ΑΠΘ για πράξεις ανομίας. Θέλω την ευθεία απάντησή σας. Πρέπει να παρέμβει η αστυνομία;

 

Η κατάσταση στο Α.Π.Θ. είναι απαράδεκτη και ενδεικτική των συνεπειών που έχουν οι ιδεοληπτικές αντιλήψεις της κυβέρνησης για την Παιδεία. Οι φοιτητές και οι καθηγητές καταγγέλλουν επώνυμα πως εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διακινούνται ναρκωτικά, γίνονται απόπειρες βιασμών και απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους.

Ο έλεγχος έχει χαθεί και ο Υπουργός Παιδείας κάνει τον παρατηρητή, αρνούμενος ουσιαστικά να εφαρμόσει το νόμο. Δηλώνει αναρμόδιος να αντιμετωπίσει πράξεις ανομίας που συμβαίνουν μέσα στα δημόσια Πανεπιστήμια. Επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση ξαναφέρνει μια επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας. H θέση μας είναι ξεκάθαρη: Κανένα άσυλο δεν υπάρχει, για πράξεις ανομίας, για εκβιασμούς για απειλές κατά της ζωής των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού, κατά της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων.