Συνεντεύξεις 

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλα για το μέλλον, όχι για το παρελθόν. Δεν υπάρχουν Έλληνες «δικοί μας» και «δικοί τους»"

 

Κύριε Κικίλια εξαπολύσατε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας μέσα στην εβδομάδα για τη Δημόσια Διοίκηση. Για ποιο λόγο το κάνατε, αφού κατά βάση φαίνεται πως συμφωνείτε με την ουσία τους;

Ποια από τις εξαγγελίες του, έχει τηρήσει ο κ. Τσίπρας για να το κάνει τώρα;
Την ώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα δώσει προοπτική, το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να στήνει φιέστες και να προσπαθεί να αντιγράψει στις εξαγγελίες του, τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Είναι σαφές, όμως, κ. Κοτταρίδη, πως με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις. Γιατί πολύ απλά ο κ. Τσίπρας δεν τις πιστεύει, δεν τις γνωρίζει, δεν μπορεί να τις υλοποιήσει.
Αυτά τα δυόμιση χρόνια, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξηλώνουν τις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση και η πραγματικότητα στη Δημόσια Διοίκηση είναι: Νέες στρατιές κομματικών μετακλητών πέρα και πάνω από τα όρια, τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών σε θέσεις ευθύνης με την αλόγιστη δημιουργία νέων δομών και φορέων και βέβαια ατιμωρησία των επιόρκων.
Στα χρόνια του κ. Τσίπρα έχουμε την επιστροφή 900 επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων στην υπηρεσία τους. Υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης ύστερα από όλα αυτά, που να πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να εκσυγχρονίσει και να ανασυγκροτήσει τη Δημόσια Διοίκηση;


Σε μία εβδομάδα ξεκινάει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και ήδη ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας ξεδιπλώνει το νέο «αφήγημα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. H κυβέρνηση υποστηρίζει πως η εικόνα της χώρας σιγά-σιγά βελτιώνεται…

Για τον κ. Τσίπρα η ΔΕΘ είναι ένα μόνιμο σκηνικό ψεύδους. Άρα αναμένουμε μια ακόμη κοινότυπη ομιλία γεμάτη ψέματα, υποκρισία, θεατρινισμούς. Όμως, ο κόσμος πλέον δεν τον ακούει, δεν πιστεύει στα επικοινωνιακά τερτίπια του.
Μάλιστα, η επιστροφή από τις διακοπές, για όσους πολίτες μπόρεσαν να φύγουν για λίγο, δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Η μέση ελληνική οικογένεια θα πρέπει μέχρι τα Χριστούγεννα να καταβάλει φόρους ύψους έξι χιλιάδων ευρώ, ενώ τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, του ΕΦΚΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος, έχουν ήδη βαρύνει τη «τσέπη» των νοικοκυριών.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδας την οποία ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει στην Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να εξαπατήσει και πάλι τους Έλληνες. Για αυτό ετοιμάζεται να ανέβει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και προετοιμάζει τη «νέα γενιά» ψεμάτων.
Δυστυχώς, πρώτα και μεγάλα θύματα, αυτής της «νέας γενιάς» ψεμάτων, είναι οι νέοι άνθρωποι. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πολιτικός που φτιάχνει την «γενιά των 360 ευρώ».
Είναι ο πολιτικός που θέλει τους νέους στο περιθώριο της παραγωγικής Ελλάδας, ζώντας από το χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους, αν υπάρχει, είτε με επιδόματα που διαρκώς θα φθίνουν.


Ο κ. Τσίπρας όμως επιμένει πως θα έρθουν νέες επενδύσεις στη χώρα που θα φέρουν και νέες δουλειές, κάτι που αναμένεται να τονίσει και από τη ΔΕΘ..

Οι επενδύσεις χρειάζονται σχέδιο, αξιοπιστία και μεθοδική δουλειά. Χαρακτηριστικά που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαθέτει.
Και βέβαια είναι τουλάχιστον κακόγουστο αστείο για έναν Πρωθυπουργό να κάνει οποιαδήποτε αναφορά για επενδύσεις από την Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βάζουν συνεχώς εμπόδια, αλλά και βάλλουν κατά της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην ευρύτερη περιοχή.
Όταν ανέβει, ας ρωτήσει τους εργαζόμενους στη Βόρεια Ελλάδα.


Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου καταθέτουν προτάσεις σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ενώ εσείς διαφωνείτε δεν κάνετε κάποια αντιπρόταση.

Αρχές Μαΐου, ο πρωθυπουργός από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Και τελικά, καθιερώνει διπλές εξετάσεις, επιβαρύνοντας με πρόσθετα έξοδα και φροντιστήρια το κάθε νοικοκυριό. Από καθόλου εξετάσεις, διπλές εξετάσεις. Επιχειρεί χωρίς ίχνος ντροπής, για άλλη μια φορά, να εξαπατήσει τους νέους και τις νέες.
Βάφτισε την Τρόικα-Θεσμούς, τώρα βαφτίζει τις Πανελλαδικές «κεντρικά οργανωμένες Εξετάσεις».
Αυτό με τις Πανελλήνιες, που θα τις καταργούσε αλλά τελικά τις έφερε διπλές, το έχει πάθει και με τα Μνημόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια το ίδιο έλεγε σε όλους τους τόνους και ο κ. Γαβρόγλου. Απορώ, ειλικρινά πως μπορεί ένας άνθρωπος που πέρασε τη ζωή του μέσα στην εκπαίδευση, να παίζει με την αγωνία παιδιών και γονιών. Ο κ. Γαβρόγλου έχει μείνει «μεταξεταστέος» στα μάτια της κοινωνίας.
Θέλουμε ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο, που θα υπηρετεί τις ανάγκες μαθητών, γονιών και καθηγητών, που η αξιολόγηση, σε εκπαιδευτικές διαδικασίες, μέσα, υποδομές και προσωπικό, θα λειτουργεί προς όφελος των παιδιών μας και του μέλλοντός τους.


Ποιο θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης; Τι να περιμένουμε;

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη και να μιλήσει στην ελληνική κοινωνία και στους νέους ανθρώπους, με τη γλώσσα της Αλήθειας. Να απαντήσει ρεαλιστικά στις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Να παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο. Θα μιλήσει για το μέλλον, όχι για το παρελθόν. Για την Ελλάδα των ευκαιριών, για όλους και όχι για τους λίγους.
Για εμάς δεν υπάρχουν Έλληνες «δικοί μας» και «δικοί τους». Για εμάς υπάρχουν Έλληνες που παλεύουν καθημερινά σκληρά για να τα βγάλουν πέρα.
Αξίζουμε πολλά περισσότερα από αυτά που ζούμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε την πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει στο κέντρο των προτεραιοτήτων του το πώς θα έρθουν δουλειές, πώς θα απελευθερωθεί η οικονομία, πώς θα προσελκύσει επενδύσεις, πώς θα μειώσει τη γραφειοκρατία και την αβάσταχτη φορολογία.
Η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της χώρας, είναι στον πυρήνα της πολιτικής που θα εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ο επόμενος Πρωθυπουργός.


Πολύς λόγος γίνεται για την προοπτική διεύρυνσης της ΝΔ και κατά πόσον μπορεί να ανοιχτεί τόσο προς το κέντρο όσο και προς τα δεξιά. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λύσει αυτήν την ομολογουμένως δύσκολη εξίσωση; Ποιες αρχές πρέπει να διέπουν μια τέτοια διεύρυνση;


Το μεγάλο πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως μπορεί και απευθύνεται οριζόντια σε όλη την κοινωνία, επικοινωνεί αμφίδρομα με τους πολίτες και, πάνω από όλα, μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες.
Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί και θα αποτελεί την πολιτική στέγη πολιτών με διαφορετική ιδεολογική αφετηρία από τη δική της.
Υπερασπίζεται τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.
Πιστεύει ότι ο σεβασμός στους νόμους και στους θεσμούς είναι αναγκαία προϋπόθεση για να λειτουργήσει το Κράτος δικαίου, απαραίτητο εχέγγυο για να προστατευθούν πρωτίστως και κυρίως οι πιο αδύναμοι.
Στηρίζει την ιδιωτική οικονομία ως κινητήριο μηχανισμό παραγωγής πλούτου.
Επιζητεί ένα Κράτος λιτό και λειτουργικό που θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σεβόμενο τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Βλέπει στην τεχνολογική επανάσταση μια τεράστια ευκαιρία για να αλλάξει προς το καλύτερο, η οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας μας.
Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Η μεγάλη κοίτη του φιλελεύθερου πραγματισμού.