Συνεντεύξεις 

"Ο κ. Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε θα χάσει"


Εκτιμάτε πως οι εθνικές εκλογές έχουν «κλειδώσει» για τον Οκτώβριο ή πιστεύετε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι εκείνο που θα κρίνει  την ημερομηνία τους;

Το ερώτημα τίθεται ξανά και ξανά στον κ. Τσίπρα και αυτό δείχνει τη γενική πεποίθηση και την κοινή αίσθηση ότι το «πράγμα δε πάει παρακάτω». Πιστεύω πως ούτε ο ίδιος έχει αποφασίσει ακόμα πότε θα χάσει, την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Ίσως γιατί δε μπορεί να αποδεχτεί ότι το σύνολο των πολιτικών του έβαλαν απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Του απομένει λοιπόν η κυνική διαχείριση του κομματικού του μέλλοντος. Άλλωστε, έτσι κυβέρνησε.

 

Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία από στελέχη της Ν.Δ. για το «ύφος» που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος, αλλά και για τα ποσοστά που θα έχει το κόμμα σας στις ευρωεκλογές. Οι διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις δεν μπερδεύουν τους ψηφοφόρους; Ο πήχης τελικά ποιος είναι;

Η Νέα Δημοκρατία είναι Παράταξη, με ιδεολογικές ρίζες που απηχούν την κοινωνία, για αυτό και άντεξε μέσα στην κρίση. Ανανεώθηκε και αποτελεί ελπίδα για να γυρίσει η Πατρίδα μας μια νέα σελίδα. Κινείται σε όλο το εύρος του πολιτικού συστήματος από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι τη Δεξιά. Ανέχεται το διαφορετικό, αρκεί να υπηρετούνται με συνέπεια οι αξίες και οι αρχές της. Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι ότι μιλάμε οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία.  Στόχος μας είναι η νίκη και στις τέσσερις κάλπες.

 

Πώς σχολιάζετε τις επιθέσεις που δέχεται η Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα από το ΚΙΝΑΛ και πόσο εύκολη θα είναι μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με την Φώφη Γεννηματά;

Εμείς έχουμε μια αυτόνομη πολιτική πορεία και ζητάμε καθαρή εντολή από τους Έλληνες. Στοχεύουμε στο μέγιστο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα και επιζητούμε την αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας: πάση θυσία μείωση της φορολογίας, εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις, δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές μας, φύλαξη των συνόρων και στιβαρή εξωτερική πολιτική. Μετά τις εκλογές, όπως έχει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιζητήσουμε συνεργασίες και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Η κοινωνία έχει ανάγκη να κλείσει τις πληγές της, που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την εμφυλιοπολεμική του ρητορική.

 

Ποιο πιστεύετε πως θα είναι το ζήτημα που θα κρίνει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές;

Κύριε Σταθόπουλε, εκατομμύρια συμπολιτών μου, έχουν χτυπηθεί από την κρίση, σε επαγγελματικό, κοινωνικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο. Είναι λαβωμένοι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Δε θα αφήσουμε κανέναν πίσω. Αντιθέτως, με τις πολιτικές μας που έχουν κοινωνικό πρόσημο, φιλοδοξούμε να δώσουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ελπίδα. Και αυτό θα κρίνει τη ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές. Ειδικά δε, αν συγκριθεί με τα ψέματα, τις αυταπάτες και την καταστροφική πολιτική του κ. Τσίπρα.

 

Σας ανησυχούν οι διεργασίες που γίνονται στα δεξιά της ΝΔ;

Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι κόμματα, σχηματισμοί και πολιτικές κινήσεις που γίνονται από καπρίτσιο ή προσωπικές φιλοδοξίες και δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, δεν έχουν μέλλον. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία καλύπτει όλο το χώρο του κέντρου και της δεξιάς.

 

Ασκείτε έντονη κριτική στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο ακόμα και για αδράνεια στα θέματα τάξης και ασφάλειας. Τι διαφορετικό θα κάνετε από τη σημερινή κυβέρνηση ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα ανομίας;

Είχα την τύχη και την τιμή να υπηρετήσω, μαζί με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ξέρω από πρώτο χέρι, πως όταν αφήνονται, κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Με φιλότιμο, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό. Τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν την χαώδη διαφορά στην δημόσια τάξη και την ασφάλεια μεταξύ 2014 και των τεσσάρων χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε κάθε περίπτωση, από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Αθηναίοι θα δουν: Mηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Mικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, στα Πατήσια, στον Κολωνό και σε όλες τις γειτονιές της υποβαθμισμένης Αθήνας. Kατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα όπως και την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως πλαίσιο για άσυλο των ιδεών και όχι των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων. Θα βάλουμε τέλος στις περιοχές περιορισμένης πρόσβασης ή ελλιπούς αστυνόμευσης. Ο νόμος θα ισχύει στο Πεδίον του Άρεως και στα Εξάρχεια, όπως στο Κολωνάκι και τα Πετράλωνα.  Η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκονται στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, με μία σαφή εντολή: να εφαρμόζουν τον νόμο.