Συνεντεύξεις 

"Η ΝΔ βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό"


Έχετε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν έχει εθνική γραμμή. Γιατί; Και ποιο σχέδιο αντιμετώπισης των κρίσιμων θεμάτων έχει η Ν.Δ., ειδικά απέναντι σε μια «νευρική» Τουρκία;

Ο κ. Τσίπρας υπέταξε τα εθνικά θέματα σε εκλογικές σκοπιμότητες και  ζημίωσε το συμφέρον της Πατρίδας με μια κακή συμφωνία για τη Μακεδονία μας. Αγνόησε τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και την ιστορική μνήμη του ελληνισμού.

Σας θυμίζω: Από τη Συμφωνία των Πρεσπών και το «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» του πρώην ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, μέχρι το «έχουν και οι Τούρκοι δικαιώματα στα ενεργειακά» του νυν ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλου, τις χωρίς περιεχόμενο κραυγές του πρώην ΥΕΘΑ κ. Καμμένου και το «Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο» του κ. Τσιρώνη.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά αποδείξει ότι είναι η Παράταξη που βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.  Έχει χειριστεί όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα με σεβασμό στην Ιστορία, αλλά και στο μέλλον της χώρας. Δεν παρεκκλίνει από την εθνική γραμμή και στα ελληνοτουρκικά, υποστηρίζοντας το Διεθνές Δίκαιο και στηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Βέβαια, κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον. Κανείς δε μας αγαπά, ούτε μας μισεί.

Πιστεύουμε σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και πατριωτισμό.

Θα εκσυγχρονίσουμε και θα εξελίξουμε τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και παράλληλα, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ιδρύσουμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Το όργανο αυτό θα λειτουργεί υπό τον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας το κυβερνητικό έργο, στα  πρότυπα άλλων κρατών, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ισραήλ.

 

Επιπλέον έχετε ασκήσει έντονη κριτική όσον αφορά στη δημόσια τάξη. Θεωρείτε ότι υπήρξε αδράνεια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Και πώς θα καταφέρετε τώρα να εδραιώσετε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανίκανη να προφυλάξει τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, τη δημόσια περιουσία, τα Πανεπιστήμιά μας, τα Υπουργεία μας, την ίδια τη Βουλή.

Παρέδωσε τις γειτονιές της Αθήνας στην ανομία και τα Εξάρχεια στους κουκουλοφόρους, στους αναρχικούς. Στα Πανεπιστήμια κινδυνεύουν τα παιδιά μας από συμμορίες και κακοποιούς, οι Ρουβίκωνες ξεφτιλίζουν το κράτος.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι ανεκτό!

Η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό που εγγυάται την ελευθερία των πολιτών, άρα την ίδια τη Δημοκρατία μας.

Αρκεί να συγκρίνει κάνεις την κατάσταση στις γειτονιές της Αθήνας και της Ελλάδας το 2014, όταν είχα την ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το σήμερα. Εμείς είχαμε εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες τις ΕΛ.ΑΣ και τους αφήναμε να κάνουν τη δουλειά τους.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αποτυπώνουν το 2014 ως τη χρονιά με τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας της δεκαετίας. Είχαμε συνεχόμενες επιτυχίες στην τρομοκρατία, στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Είναι καθήκον της επόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. να επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη στις πόλεις μας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων.

Με την άμεση κατάργηση του ντροπιαστικού νόμου Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν επικίνδυνοι κακοποιοί, τρομοκράτες, ποινικοί.

Με την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας Γ’ τύπου.

Με την προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων για όλους τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου και 1.000 καινούριων περιπολικών εντός ενός έτους.

Με την πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών, οι οποίοι θα τεθούν αμέσως στη διάθεση της ομάδας «Δέλτα» που θα επανασυσταθεί και της ομάδας «Δίας» που θα ενισχυθεί.

 

Ποια θέση ευθύνης θα σας ενδιέφερε στην επόμενη κυβέρνηση ή αλλιώς που θα θέλατε να συμβάλλετε περισσότερο;

Η τοποθέτηση του υπουργικού συμβουλίου είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού. Να είστε σίγουροι ότι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συμμετέχουν οι καλύτεροι, οι πιο εργατικοί και οι πιο άξιοι. Προσωπικά, όποια αποστολή και να μου αναθέσει ο επόμενος Πρωθυπουργός, θα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη.

 

Τι μήνυμα στέλνει η Νέα Δημοκρατία στον ελληνικό λαό λίγο πριν από τις κάλπες; Πείτε μας τρεις λόγους για να εμπιστευτεί τον Βασίλη Κικίλια ένας ψηφοφόρος της Α’ Αθηνών.

Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Ζητάμε από τους Έλληνες να επιβραβεύσουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ισχυρή ανάπτυξη, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία μιλά οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία. Στόχος μας είναι να καταλάβει και ο τελευταίος συμπολίτης μας ότι θα μειώσουμε πάση θυσία τη φορολογία, ότι θα επαναφέρουμε την τάξη και την ασφάλεια στις γειτονιές μας, θα χειριστούμε τα εθνικά μας θέματα με σεβασμό στον πατριωτισμό των Ελλήνων και ότι θα δημιουργήσουμε, μέσω επενδύσεων, νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Λέμε στους συμπολίτες μας αυτά τα λίγα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα και να εργαστούμε για να ξαναφτιάξει η σχέση πολιτών-πολιτικών που χάλασε στα χρόνια της κρίσης.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά μου, θεωρώ ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι με εμπιστεύονται γιατί είμαι πολιτικός των έργων και όχι των λόγων. Όπου κλήθηκα, απέδωσα μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα αναλαμβάνοντας δύσκολες αποστολές.

Και κάτι ακόμα. Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν πως είμαι συνέχεια στο πλευρό τους, καταλαβαίνω τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, είμαι ένας από αυτούς.