Δελτία ΤύπουΗ τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη τελέστηκε σήμερα το πρωί (24.06.2014) στον 7ο όροφο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του (όροφος Γεωργίου Βασιλάκη), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Ειδικότερα, στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης. Από τη Φυσική Ηγεσία παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Κλάδου Ασφάλειας, Αντιστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου και αστυνομικό προσωπικό.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας απευθυνόμενος στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ζήτησε τη συστράτευση όλων των υπηρεσιών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα, τονίζοντας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλου αίματος αθώων, ζητώ όλοι μαζί να συνεισφέρουμε με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των πολιτών».  

Ο αείμνηστος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας και εξερράγη στο γραφείο του.