Δελτία ΤύπουΟ Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014, με τον Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα κ. David Pearce.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στους τομείς της ασφαλείας, τρομοκρατίας, οργανωμένου εγκλήματος και παράνομης μετανάστευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Kύριε Πρέσβη σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον και παραγωγικό ταξίδι. Είναι περισσότερο από προφανές ότι οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος μας, σύμμαχος του ΝΑΤΟ και είμαστε πολύ ευτυχείς για τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις μας. Η ασφάλεια είναι το κλειδί για την ανάπτυξη, η ασφάλεια είναι το κλειδί για τις επενδύσεις, είναι το κλειδί για τον τουρισμό. Η Ελλάδα είναι μία σταθερή χώρα στη δύσκολη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτίου Μεσογείου. Επαναλαμβάνω ότι το ταξίδι μας ήταν παραγωγικό και είμαι πολύ ευτυχής που σας ενημέρωσα για τα σημαντικά του αποτελέσματα».

Ο κ.  Pearce δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι είχα μία πολύ καλή συνάντηση με τον κ. Υπουργό, μετά το επιτυχημένο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βεβαίως, έχουμε μία υψίστης αξίας συνεργασία με την Ελλάδα και ειδικότερα στους τομείς της επιβολής του νόμου και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Θεωρούμε ότι ήταν ένα σημαντικό ταξίδι και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την εποικοδομητική μας συνεργασία και στο μέλλον. Είναι πολύ ενδιαφέρον θεωρώ λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Ελλάδα εξέρχεται από αυτή την παρατεταμένη δύσκολη οικονομική κρίση πιο δυνατή και σταθερή, διαδραματίζοντας ένα σταθεροποιητικό ρόλο για όλη την περιοχή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό πρόκειται να συμβεί. Σας ευχαριστώ κύριε Υπουργέ».