Δελτία ΤύπουΣτο πλαίσιο της εν εξελίξει επίσκεψης του στις Η.Π.Α.,  ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών των Η.Π.Α. κ. James Clapper.

Κατά τη συνάντηση τους, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το άριστο επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας. Τις δύο πλευρές απασχόλησαν ιδιαίτερα θέματα τρομοκρατίας και παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μοναδικό πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ολοένα αποσταθεροποιούμενη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, και ζήτησε την υποστήριξη της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Ο Διευθυντής Clapper εξέφρασε την ανησυχία των Η.Π.Α. για την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας και την εξέλιξη του φαινομένου των ξένων μαχητών.

Οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συμφώνησαν στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και των σύγχρονων απειλών ασφάλειας.