Δελτία ΤύπουΠαρακολούθησε την έναρξη εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Πραγματοποίησε συνάντηση με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας MI5

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας, παρακολούθησε σήμερα (10.12.2014), την έναρξη εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λονδίνο.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κα Theresa May υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη προστασίας των ανηλίκων στο διαδίκτυο και κάλεσε τις κυβερνήσεις, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπηρεσίες Δίωξης, παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), να συνεργαστούν με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Κατόπιν, ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας MI5, κ. Andrew Parker, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις σε θέματα εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και τρομοκρατίας. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο συνεργασίας τους και συμφώνησαν για την  περαιτέρω ενίσχυση της.