Δελτία ΤύπουΟ Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, κατά την αλλαγή του έτους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αντήλλαξαν ευχές με το προσωπικό και απηύθυναν μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.

Στο μήνυμα του ο Υπουργός επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Κυρίες και Κύριοι, εσείς όλοι που δουλεύετε σήμερα, έχετε το σεβασμό και τις ευχαριστίες όλης της Ελληνικής Κυβέρνησης και όλης της Ελληνικής κοινωνίας.

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα αυτούς τους επτά μήνες.

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε εσάς, τις οικογένειές σας, τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Ξέρω ότι αυτό που κάνετε να είστε σήμερα έξω και να προστατεύετε όλους τους Έλληνες από την Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Νότια Ελλάδα και τα νησιά, παντού, είναι πολύ σημαντικό, είναι εξαιρετικό, είναι πολύ ξεχωριστό. Και γι’ αυτό σας τιμούμε όλοι.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε ειλικρινά Καλή Χρονιά!».

Στη συνέχεια, στο μήνυμά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες.

Αυτή η μέρα σηματοδοτεί πάντα την αλλαγή για κάτι καινούργιο, κάτι καλύτερο και κάτι νέο.

Σηματοδοτεί την ανάγκη να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν όσα δεν θέλουμε να μας ακολουθήσουν τη νέα αυτή χρονιά, ώστε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Σηματοδοτεί την αναγέννηση στον τρόπο σκέψης μας, στις πράξεις μας και στη ζωή μας.

Και όλα αυτά αυτήν την ώρα, την ώρα που είστε μακριά από τις οικογένειές σας και από τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Όμως ο συνάδελφός μας είναι και αυτός η οικογένειά μας. Αυτός που θα μας στηρίξει την πιο δύσκολη στιγμή. Τη στιγμή που θα κινδυνεύει η ζωή μας.

Διαχρονικά είναι γνωστό ότι αυτοί οι δεσμοί είναι που κρατάνε ακόμα ψηλά την Ελληνική Αστυνομία στη συνείδηση του κόσμου. Είστε ζωντανό παράδειγμα και στήριγμα γιατί παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζετε καθημερινά, κατατάσσετε το συλλογικό συμφέρον πιο ψηλά από το ατομικό.     

Η αυταπάρνηση, ο επαγγελματισμός και η υπευθυνότητα στα καθήκοντά σας, είναι για εσάς πλέον τρόπος ζωής.

Σας καλώ, λοιπόν, τη χρονιά που έρχεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ομοψυχία και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, στο δύσκολο έργο μας. Σας καλώ ακόμη, να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με τον ίδιο ζήλο τα δικαιώματα των πολιτών και φυσικά να παγιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας.

  • Αλλά πάνω απ’ όλα για τη νέα χρονιά εύχομαι υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας.
  • Εύχομαι τύχη και σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά και θα συνεχίσουμε υγιείς και αυτή τη χρονιά.
  • Εύχομαι ευτυχισμένο το 2015 γεμάτο δύναμη, αισιοδοξία και χαρά.

Καλή Χρονιά, Χρόνια πολλά!».