Δελτία ΤύπουΦίλης, αρνητής δύο νόμων και μίας γενοκτονίας

Ο Γκαροντί είναι Γάλλος αμφιλεγόμενος φιλόσοφος. Αριστερός και μαρξιστής που κατέληξε μουσουλμάνος και αρνητής του Ολοκαυτώματος. Ήρθε σε αντίθεση με το κόμμα του και το Φεβρουάριο του 1970 καθαιρέθηκε από μέλος του Πολιτικού Γραφείου και τον Μάιο του 1970 διαγράφηκε από το ΓΚΚ.
Το 1982 προσχώρησε στο Ισλάμ. Το 1996 εξέδωσε το πιο αμφιλεγόμενο βιβλίο του Οι θεμελιώδεις μύθοι της ισραηλινής πολιτικής, στο οποίο υποστηρίζει την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Το  1998, γαλλικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή, επειδή έκρινε ότι είχε παραβιάσει τον νόμο Γκεσό (από το όνομα του κομμουνιστή βουλευτή Ζαν Κλοντ Γκεσό, που τον εισηγήθηκε το 1990) για υποκίνηση φυλετικού μίσους και άρνηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Επίσης, του επέβαλε χρηματική ποινή 240.000 φράγκων, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του βιβλίου.
Μετά την καταδίκη του, ο Γκαροντί έγινε ήρωας στον μουσουλμανικό κόσμο. Οι ιρανικές αρχές χαρακτήρισαν την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου «ναζιστική συμπεριφορά». Ο Γκαροντί ανακηρύχθηκε από τους διανοούμενους της Ιορδανίας ως «η πιο σπουδαία πνευματική προσωπικότητα του 20ου αιώνα», ενώ ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι τον χαρακτήρισε ως τον «μεγαλύτερο ευρωπαίο φιλόσοφο, μετά τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη».
Σήμερα στην Ελλάδα του 2015 ένας αριστερός πολιτικός και μάλιστα ο υπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης κ Φίλης αρνείται την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Για την Ιστορία να θυμίσω πως κατόπιν εισήγησης της τότε Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το Μάρτιο του 1994, και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο». Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο 1914-1923. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 368.000 Ελλήνων.
Το 2014 η Βουλή των Ελλήνων νομοθετεί τον Νόμο 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού όπου στο άρθρο 2 προβλέπει την τιμωρία αυτών που αρνούνται ή ευτελίζουν «την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή» και ιδιαίτερα όπως ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 2 με φυλάκιση έως 3 χρόνων και πρόστιμο έως 25.000 ευρώ αν ο αρνητής είναι δημόσιος λειτουργός κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων.
Ο κ. Φίλης είναι υπουργός της Κυβέρνησης και ως τέτοιος αρνείται την Γενοκτονία των Ποντίων όπως την έχει ορίσει η Βουλή των Ελλήνων από το 1994.
Ο Νόμος που τον τιμωρεί παραμένει σε ισχύ έως σήμερα.
Τελικά ο Νόμος εφαρμόζεται και από ποιόν;