Δελτία Τύπου 

Δήλωση του Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Κικίλια σχετικά με τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εσωτερικών κ. Ντε Μεζιέρ

 

 

 

«Η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένα ζητήσει και πετύχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργάζεται και να επικαιροποιεί τη Συνθήκη του Δουβλίνου, ώστε αυτή να εναρμονίζεται με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψιν και το τεράστιο βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα ως απόρροια της παραπάνω κρίσης.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Ντε Μεζιέρ, αν έχουν αποδοθεί σωστά, είναι άστοχες. Δυστυχώς, δεν λαμβάνουν υπόψιν τις τεράστιες θυσίες και το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός στο όνομα όλης της Ευρώπης.

Η μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου παραμένουν ζητούμενα από την Ελλάδα προς τους εταίρους μας, τα οποία παρότι έχουν συμφωνηθεί, δεν εφαρμόζονται. Οι ιδεοληψίες, οι καθυστερήσεις και οι αδυναμίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για κανέναν.

Για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, η Νέα Δημοκρατία, από τις 3 Ιουνίου, έχει καταθέσει συγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκα με τον Αναπληρωτή Υπουργό της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας Dr. Helge Braun και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Dr. Ole Schroder, είχα την ευκαιρία να τους ενημερώσω για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας».