Δελτία Τύπου 

Δήλωση του Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Κικίλια σχετικά με τις νέες καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα πρώτης υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Οδυσσέα Βουδούρη.

 

 

 

«Ο κ. Βουδούρης συνεχίζει τις καταγγελίες του για την κακοδιαχείριση και την πλήρη ανεπάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. Επανερχόμενος χθες στο ζήτημα, καταγγέλλει απευθείας αναθέσεις τεχνικών κατασκευών σε προσωπικούς συνεργάτες, καθώς και φίλους του Υπουργού. Κάνει, επίσης, λόγο για πιέσεις και αλλαγή των προδιαγραφών που αφορούν στην  κατασκευή νέων οικίσκων, που τριπλασιάζουν και το χρόνο, αλλά κυρίως το κόστος της κατασκευής τους από 2.5000.000 σε 8.600.000 ευρώ.
 
Κατηγορεί ευθέως τον κ. Μουζάλα ότι  προσπαθεί ηθελημένα να δημιουργήσει σύγχυση στη κοινή γνώμη σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που καθημερινώς εισρέουν στη χώρα μας, δίνοντας σαφώς μικρότερους αριθμούς από τους ισχύοντες.  
 
Τέλος, ο μέχρι προ ολίγων ημερών Γενικός Γραμματέας πρώτης υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, επιβεβαιώνει και τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, ότι η χώρα μας δεν έχει απορροφήσει ούτε το 30% από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει και χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “δεν γίνεται να φταίνε πάντα οι κακοί Ευρωπαίοι, που δεν δίνουν αρκετά χρήματα”.
 
Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου. Θα μπουν, επιτέλους, στον κόπο να απαντήσουν στις τόσο σοβαρές καταγγελίες; 
 
Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από την κοροϊδία τους!».